Омайващ аромат на … кафе с канела…

За феновете на загадки 22.11. е таен код. За всезнайковците 22.11. е датата, на която в началото на изминалия век на конференция в Берлин (1906 г.) е възприето съгласие сигналът SOS да бъде международен при търсене на помощ, а около половин век по късно (1963 г.), съвсем не на шега, на 22.11. в Далас, фатален изстрел поваля американския президент Джон Кенеди. С още купища факти може да ви затрупа календарът на Уикипедия. Към тях обаче екипът на Feelme Crew ще прибави едно знаменателно събитие:

На 22.11.2008 г. (събота) Парти център 4 КМ ще предостави ТЕРЕН за убийственото живо изпълнение на поставангардистите на европейската сцена N.O.H.A, мастера на ди джей пулта – Kosta Kostov/ balkanXpress, както и за нечуваното звучене на руските дружки от парти колектива Kompott. Омайващ аромат на …кафе с канела… ще се носи сред звуците на breakbeat, electro ‘n’ new jazz, world, drum ‘n’ bass, rusSka, electropolca, нетрадиционно миксирани с балкански и източно европейски ритми.

22.11., датата наближава, а пещите на www.ticketstream.bg и www.eventim.bg не престават да бълват нови и нови емисии билети за събитието. Съвсем скоро ще станат ясни и българските имена, които здраво ще ви раздвижат на ТЕREN # 1. Оглеждайте се и се ослушвайте за начините, по които можете да се сдобиете с покани за обещаващото интернационално парти.

Маркирайте своя територия на ТЕREN # 1 с N.O.H.A, Kosta Kostov(balkanXpress), Kompott – das Russische party Kolektiv. 22.11.08 (събота), София, Парти център 4 КМ.

N.O.H.A.
Близо година “Tu café” вдигаше здрав шум около създателите си, Парчето се превърна в безспорен хит и запазена марка на талантите от N.O.H.A, а те напълно оправдаха заявката да сервират истински “Noise Of Human Art”.

Още с едноименния си дебютен албум N.O.H.A. се утвърждават като част от поп-авангарда на европейската музикална сцена. Силата им е в изкусното сливане на класическите композиции с интригуващо клубно звучене, а резултатът е запечатан в четири изключително успешни албума. Последният – “DIVE IN YOUR LIFE” – е кулминация от десетгодишен опит в света на музиката, белязан с топ позиции в европейските клубни класации.

Без съмнение, четвъртият  албум на N.O.H.A. е крачка към следващо ниво в развитието на европейската музика. С “DIVE IN YOUR LIFE” бандата поема дълбоко дъх, за да представи собствена нова визия: “The noise of human art” – стилна и едновременно с това неукротима смес от breakbeats, drum & bass, electric jazz, pop и 100% клубни вибрации.

N.O.H.A. са истински космополитни: Minerva Diaz Perez – с експресивните си вокали с еротичен привкус, испанката създава несравнима дълбочина и атмосфера при всяко изпълнение. Гласът на Minerva е идеален контраст и същевременно допълнение към енергичния и харизматичен ню-йоркски МС Chevy. Роденият в Прага саксофонист Philip Noha и германецът Jochen Eickenberg (клавири) са продуценти, създатели и “мозък” на този интернационален колектив. За лайв пърформансите към тях се присъединяват Tim Rashid (бас) и Tobias Belker (ударни) – тотална гаранция за експлозивно живо изпълнение.

N.O.H.A са банда, разчупваща границите на клубната и лайв сцена. Доказателство за това са множеството им участия с имена като  Armand van Helden, Goldie, J. Majik, Malachi/Herbalizer, Andy Smith/Portishead и много други.

Елате за да усетите дивата хармония, която N.O.H.A.създават, между уникалното си звучене и динамиката на всеки един DJ сет…бийт след бийт…

Kosta Kostov не е псевдоним! Роден на българския черноморски бряг, Коста расте сред уникална балканска култура и начин на забавление. Мести се в Германия, но това не спира търсенията му на нови емоционални ритми, подправени с балкански привкус. Понастоящем Коста е повече от музикален журналист и DJ – той е дивият "машинист” на balkanXpress – емблематичното разтърстващо парти на прословутия кьолнски клуб "Gebäude 9“. През април 2004 г. кьолнската клубна сцена приветства balkanXpress. Форматът представя многоликите спонтанни и страстни балкански музика и забавление и естествено се превръща в любимо за публиката събитие. Всеки билет за balkanXpress е гарантирано денс пътешествие през низините и възвишенията на балканските beats„n“breaks, с вечно отправен към нови хоризонти поглед…

BalkanXpress пътува далеч отвъд границите на Германия. Коста Костов  е редовен гост в испанските Sala Apolo, Sidecar, Парижкия Divan du Monde, в гръцките Altera Pars,  Booze Club, както и в Австрийският Ostklub.
През март 2007 balkanXpress за първи път пренесят неповторимия transbalkan beats „n“ breaks стил по клубовете в най-големите бразилски градове: Рио, Бразилия,Порто Алегре, Аракажу и др.
Скачайте в balkanXpress и Коста Костов ще ви шокира с неподражаемия саунд на BABUSHKA-BREAKS, HORO-DUBS, KLEZMER-RIDDIMS, GYPSY-SPEEDBRASS!

Kompott: С дренки, малини, череши или сливи… Компотът си е компот, със сладко носталгичен привкус на "преди”, който може би все по-рядко усещаме сега.

А ако точно сега добавим нещо различно? Сложете в буркана трима чистокръвни буйни източноевропейци, отрасли в постсоциалистическия ъндърграунд, една чаша бабешки брейк (брейк със забрадки), чаша РуСка, чаша електронна полка и съветски грууви саунд, подправен с руски соул. Комбинацията трябва да се консумира със сочно източно усещане за много изстудена водка.

Това е рецептата за най-горещото, искрящо и сладострастно парти настроение, с което формацията Kompott ще зарази и българските фенове на дръмендбейс и ска, примесени с елементи от руския фолклор.

През 2003 г. Компот започват да организират серия от партита, потопени в източногерманския дух на забавен фатализъм, хедонизъм и героизъм, радикализъм и романтика. Така привличат интереса на множество млади източноевропейци, които разпознават в Dj сетовете на Катя, Катя и Станислав (aka Max Bitter) уникална смесица от прогресив електро бийт и съветска класика, съчетана с традиционии фолклорни мотиви. Kompott ни радват с налудничав микс от характерни и близки източноевропейски ритми като полка, казчок, клезмер и дръмендбейс, ска; съчетания на дъб и съветски груув… Компот крещи, провокира и най-вече забавлява, разкривайки постсоциалистическото преди, както го познаваме сега. По този начин Компот-ът с различни съставки става предпочитана рецепта за настроение и на много фенове в Българя, които вече са уморени от западноевропейските музикални стереотипи, защото искат да се забавляват и да бъдат такива каквито са –  истински, свободни, диви!     

Сподели в: