Олег Газманов преди концерта в София: Мечтая за време със семейството ми

Олег Газманов, звездата на руската популярна музика, ще изнесе концерт на 18 март в Зала 1 на НДК.

Той мечтае за невероятни неща, а земното му желание е да бъде със семейството си. Харизматична личност, обожаван от няколко поколения жени, неостаряващият Олег Газманов, ще отбележи подобаващо 8 март. В аванс на 6 март той ще участва в Моска в големия празничен концерт, посветен на жената, а на самия 8 март ще участва в Шоуто на В.Юдашкин.

Най-добре за един мъж може да разкаже неговата съпруга – Марина Газманова. Двамата се запознават преди 25 години във Воронеж по време на един концерт. Тогава той е на 38 години, а тя на 18. Официално се женят преди 12 години. „В нашето семейство аз съм съзидател, а Олег е творец. Всичко – от тръбите до построявнето на дома ни, е моя грижа. „Наш папа” –  той е просто празник. Той никога не е достатъчно с нас. Графикът му е разписан година напред (Дано Господ да му даде сили да издържи!), а всъщност си остава дете.”

Когато доведеният му син Филип е малък и му подаряват стотици колички, той приемайки подъците, винаги казвал: ”Благодаря. Ще се харесат на татко.” Газманов с удоволствие играе с  детските играчки. За четвъртия рожден ден на Филип подаряват детски мотоциклет. Докато Олег не се повозил до насита, не дава на сина си да го кара с обяснението, че това е опасна вещ и той е длъжен да провери го провери върху себе си.

Олег има три деца – синове на 34, 18 и дъщеря на 12 годни. Не може да определи кого най-много обича – и тримата ги обожава.
Марина е категорична за ревността – за себе си е сигурна – няма да се влюби втори път, а за него – за него е предупреждението, че ще бъде разкъсан на малки парченца ако се увлече… На сватбата им най-блзкият му приятел казва:”Не знам дали да ти завиждам ли или да ти съчувствам. Марина ще ти позволи всичко, освен изневяра… но ти едва ли страдаш заради това.”

Марина е много изобретателна и обича семейните празници да са свързани с изненади. Какво ли не е имало при тях – бой с  шоколадови, торти,  търсене на подаръци, незабравими жестове на внимание… Разбира се и без скандали не минава. Карат се за всичо – с повод и без повод, просто както казваме „да изпуснат парата”. Техните отношения са съпътствани от пикове и спадове. Като две диаметрално противоположни личности –  в кавгите се ражда и дооукрепва любовта им. Марина твърди: ”Така обменяме енергия”.
”Ние сме много темпераментни и често си викаме. Само веднъж едно италианско семейство успя да ни надмине – бяхме в съседни стаи в един хотел. Те започнаха в осем сутринта и завършиха с изясняването късно вечерта. С Олег притихнахме и решихме, че „няма предел на съвършенството”. В сравнение с тях бяхме вяли и скучни”.

Марина споделя, че преди е имало и по-сериозни конфликти, сълзи и неразбории понякога за несъществени неща, до момента до който тя решава, че някой трабва да порасне и това не е възможно да е Олег. За да се справи със ситуацията Марина дори решава да запише второ висше – психология. С нейна помощ тя осъзнава, че не трябва да наказва, а да уговаря. Като човек на музиката, разговорът с Олег трябва да бъде с правилната постановка на гласа. Тайната на добрия семен тон е в дребните неща – изпратената чрез СМС усмивка, цветенца, сърчица… изглежда елементарно, но върши работа и стопява ледовете. Когато са разделени заради участия, си изпращат стихове, забавни снимки, вицове. „Преди ми се струваше, че това е под моето, глупаво, от самата мен измислено, кралско ниво….а сега го обожавам” – споделя поредната тайна.

До ден днешен при обтягане на ситуацията особено много й помага табличката „Моят любим мъж” с две графи – „добро” и „лошо”. Всички очакват, че с мъж като Олег графата е само една „Кой ви е казал, че е идеален?! Та той е артист – значи егоцентрик. Олег е различен – и скандален, и уморен, и раздразнителен – при нас не е по-различно, също като при другите е.” – твърди Марина, – но главното е, че се обичаме!”

За нас двамата животът е чудо. Олег се събужда винаги готов да се втурне в ежедневието, не иска да загуби дори секунда, той е какализаторът на събитията. „С него даже не бягаме, а летим през света!”

Това личи от паспортът му, но и от концертите, изпълнени с толкова много енергия и динамика. И на сцената, и в ежедневието е трудно да го достигнеш. Страхотната спортна форма не е рекламен трик, а начин на живот. Любимото им занимание, ако случайно имат повече време за отдих, е разходка сред природата на ски. Случава се да изминат дори 10 км.

Почти до зимата Олег се къпе в ледените води на езерото, което е до дома им, а ако е прекалено уморен може да си „поиграе” с дистанционното. Марина съветва ” В далечни времена след лов мъжете са сядали за отдих около огъня и са гледали пламъците му. Телевизорът – това е днешният огън. Скъпи жени, не дърпайте от ръцете на своите мъже това нещастно спасително късче – това е преживяното миналото и не трябва да се борите с него.” Когато няма какво да правят,  двамата обичат да си стоят вкъщи, да играят на лото и скрабъл или да пуснат екрана и да си устроят домашна кинопрожекция.

Могат да си поръчат пица, да я изядат направо на пода или да се затворят сами в стаите си, но с усещането, че са заедно.
„Олег не мечтае за материални, а само за невъзможни неща. Например денонощието да има 30 часа. Да изобретят машина за придвижване в пространството . От земните желания има само едно: Да бъде по-често със семейството си.”

Сподели в: