"Огънят на Анадола" идва пак с 3 спектакъла в 3 града

Турската трупа "Огънят на Анадола” пристига отново в България. Турнето на трупата включва представления:

24 април Варна
25 април Велико Търново
27 април София, НДК, зала 1

 
Поради огромния интерес и рапродажбата на билетите за концерта на 8 декември 2013 в София само за седмица, по покана на организаторите DEGRIS EVENTS, световно известната турска трупа „Огънят на Анадола” планира повторно турне у нас.

„Огънят на Анадола” ще представят спектакъла „Еволюция”. Спектакълът разказва за историятя на Прометей, Зевс и Пандора, изгражда портрети на конфликта между доброто и злото, преминава през иконите и дервишите за да завърши с колорита на космополитния Истанбул. Навяро заради това името му е „Еволюция” – сюжетът преминава през различни епохи, за да стигне до модерността.  

Двучасовото шоу е подчинено на на амбицията да се покажат танци в максималната широта на понятието – стил, идеи и жанр, които се сменят буквално във всяка минута. Традициите на Ориента се смесват с брей денс, автентичният фолклор с поп звучене и диско ритъм, а на финала трупа излиза с 30 тъпана.
Турските звезди засвидетелстват респекта си към грузинските танци – в един от етюдите завъртат телета си досущ като неконтролируемите „Сухишвили”, а в друг танц намират хармонията в спиращи дъха дуели със саби, вдигащи адреналина, заради постоянното чуство за риск.”
Част от материала се позовава на публикация от standartnews.com , с автор Райко Байчев.

Билети на Касата на  НДК и в мрежата на Eventim.bg
   
ОРГАНИЗАТОР НА СПЕКТАКЪЛА – DEGRIS EVENTS

Сподели в: