Обявяват резултатите от „Забавното лятно четене” с детски празник и много награди на 17 септември

На 17 септември от 17.00 часа в Американския център на Столична библиотека, където освен обявяването на резултатите от „Забавното лятно четене“, ще се проведе голям детски празник с много награди и изненади.

Празникът ще открие директорът на Столична библиотека Михаил Белчев, който ще разкаже как инициативата се разраства и за все по-голямата подкрепа от страна на институциите и общините в цяла България.

Гости на събитието ще са: Тодор Чобанов, заместник-кмет „Култура, образование, спорт и превенция на зависимости“, Янка Такева, председател на синдиката на българските учители, Ваня Кастрева, началник на Регионалния инспекторат по образованието и посланиците на детското четене детската авторка Маги Благоева и актьорът Ивайло Захариев. Гостите ще поздравят всички присъстващи на събитието и разбира се тези, които са чели най-много през лято 2012.

Жюстин Томс – създател на сайта Az-deteto.bg и Спаска Тарандова – зам. директор на Столична библиотека ще обявят победителите в следните категории: „Най -четящ град в България“ „Най -четящо училище в страната“ „Най-четящо дете“ „Най-интересен коментар за книга“ – Специална награда от издателство Инфодар. За веселата част на празника ще се погрижат Арт Агенция „Чочо и Чочо“ и детски хор Пим Пам с ръководител Борис Карадимчев.

Инициативата „Забавното лятно четене“ набира все повече полулярност. Над 5000 деца участват в нея от старта й през 2011 г. През последната година свой онлайн читателски дневник са попълнили над 3000 деца от 127 населени места от цялата страна. В надпреварата за най-четящ град начело излизат няколко града. Това са Стара Загора, София, Русе и Варна.

Партньорите, които застават зад инициативата и благодарение на които тя е възможна са ПОК Доверие, МТел и издателствата Кибеа, Инфодар, Ентусиаст и Кръгозор. Благодарение на тяхната голяма подкрепа се осъществи лятното турне на „Забавното лятно четене“ в 7 български градаПлевен, Русе, Варна, Бургас, Стара Загора, Пазарджик и Кюстендил. Детските отдели на библиотеките в тези градове получиха по един електронен четец от МTел и дарения от книги от издателствата партньори.

Организаторите от Столична библиотека и детският портал Az-deteto.bg, част от Инвестор.БГ, са щастливи, че инициативата „Забавното лятно четене“ е все по-популярна и харесвана и събира все повече малки приятели и съмишленици, с които да продължат и през лято 2013.

Още по темата на Kafene.bg:

Кюстендил посрещна „Забавното лятно четене“ с шествие и богата културна програма

София и Русе водят в надпреварата за най-четящ град на „Забавното лятно четене“

"Забавното лятно четене 2012" из страната – фотопоглед

След София "Забавното лятно четене" 2012 гостува в Плевен, Русе, Варна, Бургас и Стара Загора

Сподели в: