Обявиха началото на конкурса „Глоб@лни библиотеки – България: място за електронно включване”

Програма „Глоб@лни библиотеки – България” обяви началото на конкурса „Глоб@лни библиотеки – България: място за електронно включване”. Той е насочен към всички целеви библиотеки по програмата. Конкурсът ще отличи реализирани през 2011 и 2012 година инициативи, проекти и иновативни ИКТ-базирани услуги на целеви библиотеки, чрез които се подпомага електронното включване на местните общности.

Електронното включване обхваща дейности, чрез които всеки има свободен и равнопоставен достъп до информация и до съвременните информационни и комуникационни технологии (ИКТ).

Отличените библиотеки в петте категории на конкурса – е-умения, е-достъп, е-заетост, е-култура и достойно остаряване с новите технологии – ще бъдат обявени по случай Деня на народните будители.

Наградният фонд за библиотеките победители включва лаптопи, видеокамери, електронни четци и дигитални фотоапарати.

Всяка целева библиотека може да участва в конкурса, като попълни формуляра от линка по-долу и го изпрати на e-mail konkurs@glbulgaria.net не по-късно от 15 септември 2012 г. Подробно описание на категориите и инструкции за начина на попълване ще намерите в самия формуляр. На адрес konkurs@glbulgaria.net можете да пишете и ако имате въпроси, свързани с конкурса, на които не можете да намерите отговор във формуляра.

Сподели в: