Обявиха арт конкурс за млади творци до 40-годишна възраст

Кандити от 31 държави в Централна и Източна Европа и Централна Азия се поканват да вземат участие в традиционния девети арт конкурс на Хенкел ЦИЕ. Конкурсът се обявява за девета поредна година и цели насърчаването на млади творци. В него могат да участват хора на изкуството в сферата на живописта, рисуването, фотографията, видеото и инсталациите. Конкурсът се осъществява в сътрудничество с Музея за модерно изкуство във Виена (MUMOK).

Паричната награда е внушителна – 7 000 евро. Организаториите от "Хенкел" са предвидили още две допълнителни премии – за млад австрийски артист – 2 000 евро и за млад артист от ЦИЕ – 2 000 евро.

Авторитетно международно жури ще се събере през септември във Виена, за да оцени представените творби и да номинира петима финалисти за голямата награда. Победителите ще бъдат обявени на гала церемония през ноември 2010 г. във Виена, в присъствието на всички номинирани.

Документи и условия за участие:
1. Автобиография и артистична кариера (на английски или немски език; възрастова граница: 40 години
• В автобиографията да фигурират трите имена на кандидатите, дата и място на раждане, адрес, телефони и електронна поща за връзка
2. Представяне на 5-10 творби: Не се приемат оригинали.
• За творби от сферите на живописта, рисуването и фотографията се приемат снимки (на творбите), подредени в папка; без каталози, в които броят на творбите надвишава 10. 
• За видео и инсталации се примат DVD дискове с максимална продължителност на записаните презентации до 10 минути.
3. Всички творби трябва да са направени след 2007 г.
Адрес за изпращане на материали: На вниманието на Нина Методиева
                                                      Отн. Henkel Art.Award. 2010
                                                      Хенкел България ЕООД
                                                      София 1700, бул. Симеоновско шосе 120

 

Сподели в: