Обявен е първи майсторски клас по кинорежисура в НБУ на проф. Георги Дюлгеров

Първият майсторски клас по кинорежисура в НБУ, който ще бъде ръководен от проф. Георги Дюлгеров, ще се проведе от 13 до 26 септември 2008 г. Философията на най-новия майсторски клас в Нов български университет е всяка година да бъде поканен известен майстор в областта на кинорежисурата от страната или от чужбина, за да предаде  своя опит и творчески виждания на младите си колеги.

Проф. Георги  Дюлгеров е роден в Бургас през 1943 година. Завършва кинорежисура във ВГИК, гр. Москва. Преподава кинорежисура в НАТФИЗ от създаването на българската школа. Член е на Европейската филмова
академия. По време на работата си като художествен ръководител на колектив “Съвременник” в Студия за игрални филми “Бояна” непрекъснато подпомага дебютите на младите в киното.

Негови ученици са едни от най-ярките днешни  режисьори, сред които Малина Петрова, Людмил Тодоров,
Милена Андонова, Иглика Трифонова, Иван Черкелов, Светла Цоцоркова.

Записването за майсторския клас по кинорежисура  на проф. Георги Дюлгеров ще продължи до 10 септември 2008 г. Кандидатите се записват за участие в Нов български университет – ул. Монтевидео 21, Корпус 1, офис
107. Кастингът ще се проведе на 13 септември 2008 г. от 09,30 часа в Нов български университет – Корпус 1, зала 508, майсторският клас започва на 15 септемврии ще продължи до 26 септември 2008 г.

За реализирането на творческите си проекти, представени на кастинга, участниците ще имат на разположение по време на майсторския клас актьори от програмите на департамент “Театър” към НБУ. Майсторският клас завършва със заснета и монтирана (груб монтаж без мишунг) игрална новела с времетраене 5 минути.

През месец октомври 2008 г. ще се проведе и Фестивал, по време на който ще бъдат представени филмите, реализирани от участниците в майсторския клас на проф. Георги Дюлгеров.

Сподели в: