Общуване без агресия се представи на читателите

Неотдавна, в залата на музикален център "Борис Христов" в София бе представена пред българските читатели книгата „Общуване без агресия” на ИК „Кръгозор”. Изданието е първият у нас наръчник по Ненасилствена комуникация – метод, разработен в най-добрите традиции на хуманистичната психология и получил международно признание.

Събитието привлече вниманието на психолози, педагози и множество неспециалисти. Експерти от фондация „Същност” споделиха своя опит от прилагането на метода в България, а участници в обучения по Ненасилствена комуникация изразиха радостта си от дългоочакваната поява на българския превод на книгата.
Всички гости имаха възможност да изтеглят лично позитивно послание с цитат от текста на „Общуване без агресия”, което да запазят като спомен от събитието, а на финала получиха като подарък четирилистни детелини.

Книгата на ИК „Кръгозор” бе издадена преди седмица и вече може да бъде намерена в големите книжарници в цялата страна. Тя представя нов метод за анализиране и справяне с кризисни ситуации в училище, в семейството, в личния живот и на работното място. Част от основните въпроси, които получават своето разрешение в текста, са  как да реагираме, когато сме обект на агресия, как да преодоляваме различията, как да слушаме и да се изразяваме правилно и как да разрешаваме конфликтите по мирен начин. Най-голямото предимство на „Общуване без агресия” е, че предлага разбираем и ефективен подход, който не изисква предварителна подготовка и е достъпен за широк кръг читатели.

Сподели в: