Обучителен семинар за изготвяне на филмови проекти ще се проведе в София

На 15 и 16 ноември 2008 г. в зала "Средец" на Министерство на културата ще се проведе обучителен семинар в рамките на Програмата за подкрепа на късометражно кино на Национален фонд "Култура". Програмата, която е първата по рода си инициатива в България, започва с конкурс за подкрепа на късометражни филми, обявен в края на месец октомври. Право на участие в него имат студенти в специалности "Кино и телевизионна режисура" или "Операторско майсторство" на някое от висшите учебни заведения по изкуства, както и продуцентски организации, които  предоставят възможност за реализация на филмови проекти на млади режисьори. Крайният срок за кандидатстване в пилотното издание на конкурса е 28 ноември 2008 г.

Обучителният семинар, който се организира и провежда от Фондация "Студентски филм форум" има за цел да запознае и обучи участниците с разработката и управлението на филмов проект. Семинарът има силна практическа насоченост и ще даде ценни познания и опит в изработването на добър проект, което е важно както за набиране на необходимото финансиране, така и за успешното реализиране на продукцията.

Лекторите в семинара са специалисти с богат опит в тази сфера и ще обучат участниците как да съставят добре своя филмов проект, като минат през всички етапи в неговото изработване.

Двудневната програма съчетава теоретични сесии и практически упражнения, с цел да предаде в компактна и разбираема форма необходимото познание и да подготви участниците за изготвянето на филмов проект за конкурса на НФ "Култура".

Семинарът е отворен за участие на млади режисьори, оператори и сценаристи, които правят своите първи филмови проекти.

Времетраене: 10:00 до 18:30 часа, 15-16.11.2008 г. (събота и неделя).
Място: Зала "Средец", бул. "Александър Стамболийски" 17, София
Вход – свободен.

Сподели в: