"Образи и усещания" е първата изложба на Лили Сотирова

Първата самостоятелна изложба на Лили Сотирова "Образи и усещания" ще бъде  представена  в Столична библиотека в София (пл.Славейков №4)  в периода 11.03-20.03.2010 г. Откриването й е на 11.03 от 18 часа.

Изложбата ще се състои от големи живописни платна, съчетани със  собствена  поезия. Уникалното в нея е съчетанието на слово и рисуване,които изразяват дълбоката душевност на автора, усещанията и  търсенията на един млад човек в свят,изпълнен с различни енергии.
Характерно  за  творчеството на Лили  е, че нейните картини са експресивни, изпълнени с цвят и всеотдайност . Предпочитанията й за стилове са към абстрактното изкуство.

Във всяка една от представените картини се усеща  различно състояние на духа. Лили  рисува  своите картини  предимно с маслени бои.   Художници, на които тя се възхищава са Салвадор Дали, Густав  Климт, Вермеер ван Делфт, Румен Статков и други.

За нея
Лили  Сотирова е родена на 11.02. 1987г. в град София, България. От малка  Лили има силен  интерес към изкуството и изучава рисуване.Завършва  престижната  Национална художествена гимназия  „Илия Петров”, град София  през 2006г. с отличен успех, специалност живопис .                              
Интересите й се разширяват и в същата година е приета да изучава мода и мениджмънт в модния  дизайн в колеж Арт- Авангард, София. Завършва го през 2008г.  с отличен успех. Лили планира да продължи обучението си в областта на живописта, модата и графичния дизайн.                                                                   
                          
С  живопис  Лили е участвала в няколко общи изложби, между които са „Впечатления от Прага”, тема „Другата  реалност” и  „Представяне на млади автори” в най – голямата художествена галерия на ул.”Шипка” 6  в град София.                                                                                                                                 
В областта на модния дизайн е участвала в конкурса за стилисти и дизайнери” Европейска изгряваща мода” 2007, организиран  от Националният съвет по моден дизайн. След класирането  й получава сертификат за най-добри идейни проекти в раздел” Вечерни облекла”.

Сподели в: