Обзор: Звездни концерти 2014

Изпращаме 2013 с новогодишен купон и посрещаме 2014 с надеждата за много радост и щастие, повече забавления и удоволствия, които да оцветят и подсладят трудните ни делници. Ето защо решихме да съберем в един списък и да си припомним концертите и танцовите спектакли, които ни очакват през 2014:

Лили Иванова
Лили Иванова ще пее за първи път на сцената на Националната опера и балет в София. Уникалният концерт „Любов в операта” ще се състои на 13 февруари 2014 г. от 20.00 ч.

Пласидо Доминго
Пласидо Доминго идва в София за концерт на 14 февруари 2014 г. в Арена Армеец. Той е поканил за шоуто си две изключително талантливи сопрано певици  Ейнджъл Блу и Микаела Оесте.

Комичната опера "Пепеляшка"
На 20-ти март предстои една специална премиера в Софийската опера и балет. Зрителите ще имат възможността да гледат „Пепеляшка, или триумфът на добродушието” – комична оперна драма в две действия от Джокино Росини. Либретото е на Джакопо Ферети и е заимствано от едноименната приказка на Шарл Перо. Премиерните представления на „Пепеляшка” са на 20-ти, 21-ви и 22-ри март от 19.00 ч.

Метал сцена

Четиринайсет от най-великите имена от съвременната метъл сцена – уникални музиканти, легендарни гласове, фронтмени на велики банди, музикални величия номинирани за Грами и най-вече идоли на милиони по света се “изсипват” в София в най-невероятното и актуално в момента световно хеви метъл Шоу – METALL ALL STARS! Големите звезди на метъла пристигат в София на 23 март 2014 г в зала “Арена Армеец” в рамките на LOUD FESTIVAL 2014.

Националният балет на Испания

На 25 март 2014 г. от 19.30 ч. Националният балет на Испания ще танцуват отново на сцената на зала 1 на НДК. Постановките, с които ще се представят са „Болеро“ на Равел, „Севилска сюита” и „Фарука“. Хореографията им е на артистичния директор на театъра Антонио Нахаро.

Балетът "Есмералда"
На 30 април 2014 г. в зала 1 в НДК ще се играе за първи път у нас балетния спектакъл "Есмералда – Парижката Света Богородиица".

Силви Вартан

На 24 април 2014 г. в зала 1 на НДК световноизвестната певица Силви Вартан ще представи в България най-новия си албум „Силви в Нашвил“.

Балетът "Чиполино"
На 1 май 2014 г. от 19 часа в Държавен музикален и балетен център ще играе балетния спектакъл "Чиполино". Представлението е по една от любимите на децата по цял свят приказка на Джани Родари – “Приключенията на Лукчо”.

Лиса Стенсфийлд
На 1 юни в зала 1 на НДК от 20.00 ч. мечтата на хиляди меломани са сбъдва – голямата британска поп и соул певица Лиса Стенсфийлд ще пее за първи път у нас.

Сподели в: