"Обединение чрез музика" е мотото на Софийска филхармония

Социалната програма "Обединение чрез музика" е инициатива на Софийската филхармония и директора на Националния институт Явор Димитров. Тя ще се проведе със съдействието на Националното читалище на слепи "Луи Брайл", Съюза на инвалидите в България РО "Света София" и Организацията на евреите в България "Шалом". "Обединение чрез музика" е мотото на столичната филхармония в ситуацията на световна икономическа криза, като тази програма цели да се сключат договори, касаещи равен достъп до културни събития на българските граждани в неравностойно положение, представлявани от трите горепосочени организации.

Социалната политика на Софийска филхармония е насочена към всички социални групи в обществото. Сградата разполага с рампа за хора в неравностойно положение. За концертите се предлагат преференциални цени на билети за пенсионери, ученици и студенти.

На 19 февруари 2009г. ще се проведе концерт на филхармонията, като солист ще бъде първата жена- концертмайстор на Виенската държавна опера- българката Албена Данаилова, диригент на програмата ще е Урош Лайовиц от Словения.

 

Сподели в: