"Някои момичета" на младата писателка Джилиан Лорън

На моменти трогателна, на моменти изпълнена с надежда, на моменти еротична, бестселърът на Ню Йорк Таймс „Някои момичета” е забележителната история на една объркана млада жена, търсеща себе си..

Осемнадесетгодишната неспокойна бунтарка Джилиан, воюваща срещу родителите и учителите си, срещу всичко и всички, дава последните си тридесет долара, за да хване такси до летището и да попадне в бездната на едно невероятно пътешествие на другия край на света. Търсейки себе си и предизвиквайки силата и волята си, тя ще стане част от харема на най-малкия принц Бруней Джафри Болкиях…

Някои момичета” проследява живота на Лорън от скъпите предградия на Ню Джързи, през интересния й живот с прохождащ художник и артостични приятели, до пристигането й в позлатения, пълен с изкуство, дворец в Борнео. След като отпада по собствено желание от театралната школа на Нюйоркския университет, за да се учи от университета на живота, на неспокойната пънк-рок тийнейджърка й се налага да се издържа с „невинната” работа на стриптизьорка. Търсейки нови и нови преживявания, тя се свързва с агенция за елитни проститутки и примамена от огромния хонорар от 20 000 долара, красивата Джилиан се явява на "кастинг" за компаньонки на богат бизнесмен в Сингапур, чиито гости ще трябва да развлича в продължение на две седмици. Истината обаче се оказва доста по-различна…Лорън и още няколко американски красавици ще прекарват времето си в компанията на само няколко години по-възрастния, но безкрайно по-мъдър, забавен, и изключително чаровен принц на Бруней Джафри, с прякор Робин, и неговия антураж.

Джилиан е една от първите западни жени, проникнали в света на тази древна институция. Знаейки етикета на местните нрави и задълженията, които се очаква от нея да спазва, Лорън бързо научава неписаните закони на живота в харем. Но неспирните вечерни партита се оказват не само борба за спорта с конкуренцията, както тя си го е представяла. Борбата с дамите, които бленуват за вниманието на плейбоя Робин, се оказва и борба за оцеляване.

Джилиан е опиянена от несметните богатства, блясъка на прожекторите, и преди всичко от очарованието на принца. Тя се научава да играе ролята на една „съвременна Шехеразада”, за да задържи интереса на принца. Но в крайна сметка, независимо от бляскавите нощи, скъпите подаръци с диаментено покритие за милиони долари, капризният Джафри взима своите жертви. Виждайки това, вече порасналото момиче си задава въпроса дали царството на този принц наистина е толкова щастливо, колкото си е въобразявала. Намерила вече себе си, осъзнала грешките в живота си, тя взема решението да напусне златната си клетка. Как успява и какви изненади още й предлага животът, ще разберете на страниците на бестселъра на Ню Йорк Таймс и нова книга от поредицата "Преживяно" на ИК "ЕМАС" – "Някои момичета".

Писателката завършва творческо писане в Антиокския университет. Нейни творби са се появявали в „Парис ревю”, „Ню Йорк таймс”, „Венити феър”, „Лос Анджелис мегъзин”, „Опиум мегъзин”. Освен на автобиографичната си „Някои момичета”, която става бестселър в класациите на „Ню Йорк таймс” и вече е преведена на 14 езика, тя е автор и на романа „Хубава”. В момента Джилиан Лорън продължава активно да се занимава със сценични изкуства – тя участва в театрални събития из цялата страна, включително в неин моноспектакъл.

ИК "Емас"

Сподели в: