Ню-диско господарите Faze Action в Приморско

Див плаж, мелодично диско и размазващите вокали на Mary Moore – всичко това ще се случи на 31-ви юли, благодарение на култовите Faze Action, които ще можем да слушаме на живо на Perla Beach в Приморско по време на фестивала за електронна музика Insomnia. Основните виновници за магията, наречена Faze Action са братята Саймън и Робин, които са, така да се каже, музикално обременени още от деца. В началото на 80-те и двамата не остават безралични към клубната култура на Ню Йорк, ценят супер редките B-страни на диско плочите и са опиянени от стиловете ейсид хаус, джаз и какво ли още не.

През 1995 година идва и техният миг да се наредят сред големите имена на музикална сцена – излиза дебютният им сингъл “Original Disco Motion”. Той обаче е само предизвестие за задаващата се диско сила с името Faze Action. Първият им албум „Plans & Designs” носи всички характерни елементи на класическия диско саунд, познат от легендарните лейбъли Salsoul и Philadelphia International. Но с годините Faze Action не се ограничават и продължават да обогатяват своята музиката, черпейки вдъхновение от разнообразни стилове като афро бийт, латин джаз и псайкаделик. Именно афро-диско парчето им „Kariba” се превръща в огромен хит и с право заема престижно място в каталога на Copyright Recordings.

Вече повече от десетилетие Faze Action поддържат тонуса на съвременното диско, карат го да диша все по-силно наред с останалите нови и стари стилове като не спират многобройните си участия в редица фестивали и клубни изяви по цял свят. Да не говорим за незабравимите им ремикси на артисти като Bebel Gilberto, Serge Gainsbourg, Ian Pooley, Tosca, Femi Kuti и Francoise K.
Миналата година Faze Action издадоха най-новия си албум “Stratus Energy”. В него освен всички характерни черти на бандата се откроява и актуалния им поглед към модерното звучене, като наместват космически балеарик. Този албум доказва, че двамата братя продължават да вървят напред и нагоре и ще ни го покажат на живо в последния ден на юли – 31-ви, на Perla Beach, Приморско.
Българското участие във вечерта на Faze Action ще е в ръцете на триото от SECRET WEAPONS : Funkusion (Groovy Sessions), DJ Stoned (Monokom Supremes) & Andrei (Cotton Records), които също ще се погрижат да превърнат вечерта в едно истинско и незабравимо лятнo диско парти, част от фестивала за електронна музика Insomnia.

Сподели в: