Нощ за експериментална музика и нямо кино

Тазгодишният Ембиънт фестивал ще се състои на 29 април от 21:00 до 06:00 часа. В него ще чуем утвърдени и неизвестни имена: "Bluba Lu" , "Ambient Anarchist", "Auditory Ossicles", Fly Me To The Moon, Popara, "Tripple A", Yanus Quartet, "Elbi", "Mytrip","Deflax", "Flioffy", "Alecek",разпределени на две сцени: в залата и във фоайето. Храната ще е вегетарианска, а книжарницата ще работи през цялата нощ.

Ще бъдат представени 14 филма (в залата и фоайето) от САЩ, Русия, Франция, Германия, заснети в периода 1890-1930 година, както и селекция от експериментални късометражни ленти. Специален подбор, който ще ви развесели и натъжи, ще ви разсее и замисли.

За тези, които са били на предходните Ембиънт фестивали, споменът е незаличим.Това определено е едно различно събитие. Самото съчетание на епохите в разстояние от един век предизвиква силно контрастни усещания и въпроси.Къде сме били преди сто години, къде сме днес и какво ни предстои. Никой не бърза за никъде. Експерименталните ембиънт звуци, изпълнени от авангардни банди, отнасят душата в безвремието.Черно-белите ленти забързано се изнизват в неестествената си гротескна форма. Фоайето на киното е трансформирано във втора, електронна сцена и втори киносалон. Вегетарианският бар е задължителен. Тръгваш си сутринта, с градския транспорт. Мирише на пролет.

Ембиънт фестивалът  работи изцяло с български проекти. С това той подкрепя българските ъндърграунд артисти – утвърдени или слабо познати, за да бъдат чути от по-широка аудитория, за да бъдат поставени в адекватна, алтернативна среда. Фестивалът е напълно независим (без подкрепи и спонсори) и се издържа изцяло от волята на феновете.

Очаквайте повече подробности за участващите групи скоро.

Билети за цялата нощ : 20лв на касата на Дома на киното (ул. Екзарх Йосив 37)

Сподели в: