Нощно кино в четвъртък

На 12 май от 21:00 часа ще се проведе Нощно кино. Мястото – Кафе театър,Фестивален и конгресен център Варна. В това издание на Артин БГ клуб Ви представяме премиерния филм „Фатум” на режисьора Борислав Костов, историята на Гено, който се озовава жив в моргата във „Зала номер четири” на Димитър Димитров и филм за свободата на фотографа, любител на подводното гмуркане, Тихомир Рачев.

„Фантум” е предизвикателство за Борислав Костов, макар като режисьор и сценарист да има зад гърба си късометражните филми "Събуждане" (2001), "Without Borders" (2003), "Отвътре" (2005), "Колекционер" (2005), "Подаръкът" (2008), "Тест" (2008) и "Няма да се откажа" (2009). За реализацията на "Фатум" екипът на Тийм Дрийм преминава през редица препятствия и само изключителният позитивизъм и силната им мотивация като професионалисти ги отвежда до успешните снимки.

Сценограф на филма е Ева Вентова, удостоена с награда за сценография на "Четири стаи" – ИКАР 2010. Техниката за продукцията е осигурена основно от Чучков Брадърс, а Жоро Николов и Ицо Генков помагат на Тийм Дрийм с другата част от апаратурата.

Официално афтърпарти след прожекцията в бар Bolla.

Програма:

"Фатум"
България / 2011 / 30’ / игрален
Режисьор: Борислав Костов
Оператор: Христо Генков
С участието на: Лидия Инджова, Миро Емилов, Цвета Балийска, Китодар Тодоров
Ангел се запознава с Ана на стоп след инцидент на пътя. Оставя я пред дома й във Велико Търново, но започва да вижда образа й навсякъде в града. Решава да отиде до къщата й, където непознато семейство враждебно му обяснява, че Ана не живее там от години.

"Зала номер четири"
България / 15` / 2010 / игрален
Режисьор: Димитър Димитров
Оператор: Борис Славков
С участието на: Красимира Кузманова, Ивайло Захариев, Ангел Георгиев, Георги Златарев, Калин Врачански , Фози, Деян Славчев – Део
Заможният Гено по време на голф бива ухапан от змия и се озовава в моргата. Там попада в ръцете на строг патоанатом, сексапилната доктор Готева и на нейния стажант Наско. Единственият проблем е, че Гено е още жив.

"Свободен"
България / 9’ / 2010 / документален
Режисьор и оператор: Тихомир Рачев
С участието на: Любомир Стефанов
Любомир Стефанов е на двадесет и шест години.Той е един от малкото, открили свободата чрез гмуркането на един дъх.Преди няколко години той се сблъсква за първи път със свободното гмуркане и това определя живота му.

Цени на билетите: 6 лева
Учащи и пенсионери: 4 лева

Сподели в: