"Нощно кино в четвъртък" и през 2010-а

След празниците Артин Вижън Ви кани на вече традиционните прожекции на „Нощно кино в четвъртък” на „Сцена Морско Казино”, за да се докоснем този път до източното кино с „Десет приказки” – десет вълнуващи новели, обединени около идеята да бъдат събрани в един филм най – нашумелите имена в индийското кино.

7.01.2010 / Десет приказки / Dus Kahaniyaan / Индия / 2007
Режисьори: Санджай Гупта, Рохит Рой, Хензал Мехта, Апурва Лакия, Мегна Гулзар, Джасмит Доди
Десет вълнуващи източни новели, обединени около идеята да бъдат събрани в един филм най-нашумелите имена в индийското кино, сред които носителят на наградата за най-добра мъжка роля от фестивала във Венеция  Насерудин Шах, любимката на Боливуд Шабана Азми, носителят на 2 награди за най-добър актьор от фестивала в Мумбай Санджай Дат , режисьорът Санджай Гупта, топ моделът Тарина Пател, както и две носителки на титлата „Мис Индия” – Танушри Дат и Неха Дхупиа.

14.01.2010 / Магистралата към Лонг Айлънд / L.I.E. / САЩ / 2001
Режисьор: Майкъл Куеста
Награди и номинации: „Независим дух” – награда за дебют /Пол Дейно/, награда за продуцент, номинации за филм, режисьор, сценарий, главна мъжка роля /Брайън Кокс/ и поддържаща мъжка роля /Били Кей/;
15-годишният Хауи живее само с баща си, който не се интересува  от него. Момчето е част от банда, която ограбва къщите около магистралата  на Лонг Айлънд. Докато един ден не попадат в къщата на Джон, който съвсем не е такъв, за какъвто се представя.

21.01.2010 / Artin Vision Short Cut ГОЛЕМИТЕ МАЙСТОРИ
Режисьори: Вим Вендерс, Джим Джармуш, Спайк Лий, Вернер Херцог, Бернардо Бертолучи, Жан – Люк Годар, Аньес Варда

28.01.2010 / Future Shorts – късометражни филми
Артин Вижън си запазва правото за промени в селекцията!

Сподели в: