"Ноти от сърцето" – в Дома на киното в София

Изложбата "Ноти от сърцето" по едноименния конкурс, който се проведе за втора поредна година, ще бъде открита  от 18:30 часа на 18 ноември в Дома на киното в София  и ще продължи до 2 декември 2008 г.

Какъв е цветът на тона? Как звучи пространството? Тези въпроси винаги са вълнували любителите на музикалното и на фотографското изкуство. Затова ние от Дюкян Меломан и PhotoSynthesis решихме отново да поканим всички онези, които слушат и чрез очите си, за да представят музиката в своите кадри.

Както и миналата година, конкурсът се проведе на два етапа. Отзоваха се над 50 фотографи, които изпратиха по три свои творби.
От тях журито, съставено от представители от Дюкян Меломан и PhotoSynthesis избра за победители в първия етап на конкурса следните десет автори – Александър Недялков, Борислав Стефанов, Васил Върбанов, Александър Попов, Иванина Манчева, Калина Янчулова, Кирил Атанасов, Красимир Танев, Надя Тошева, Панайот Панайотов.

Те се включиха в една интересна импровизация, снимайки концертите от тазгодишното издание на музикалния фестивал "Джаз+":
Паскал Невьо – 14 и 15 май в градинката пред НДК, открита сцена;
Йан Гарбарек квартет със специалното участие на Ману Каче – 15 май, зала 1 на НДК;
Паскал Невьо – 16 май в градинката пред Народния театър, открита сцена;
Алборан трио – 17 май, зала "България";
Роберто Фонсека – 18 май, зала "България";
Луисито Кинтеро  – 19 май, парти център "4 kм".

Най-добрите фотографии от тези концерти ще бъдат подредени в изложба. В приятна атмосфера и под звуците на прозведения на изпълнителите от концертите ще бъдат раздадени наградите от Дюкян Меломан и ФотоСинтезис на тримата победители:
Кирил Атанасов  – Nikon action kit (бинокъл, раничка и столче) + музикален диск;
Иванина Манчева – фотографска раница Caselogic SLRC-5 + музикален диск;
Александър Попов – два билета за концерт + музикален диск.

В галерията в Дома на киното ще бъдат изложени 83 фотографии. А желаещите имат възможност да отнесат фотографираната музика със себе си, като закупят избрани кадри от колекциите.

Сподели в: