Носталгия след края на света

Носталгия след края на света

„Носталгия”, с участието на Свилен от Остава е вторият сингъл на Петко Славов след „До края на света”

На 6 декември от 19.00 в Radio Cafe Петко Славов ще представи с мини концерт видеото към новата си песен „Носталгия”, с участието на Свилен Ноев (Остава).

„Носталгията е рефлекс за оцеляване, тя винаги идва точно когато имаш нужда от нея. Тя е крачка назад, спирачката на желанието да изпревариш времето и себе си. Носталгията е медитация – свиваш се, отпускаш се на леглото и изчакваш всичко да премине. Понякога трябва да се отърсим от нея, за да продължим напред, защото тя е илюзията, че нещата са по-добре от това което изглеждат.”

Тези мисли се въртят в главата на Петко Славов, когато започва да пише новата си песен. Всичко започва от заглавието – думата „носталгия” го преследва няколко месеца и налага писането на текст, който да я освободи.

Така се ражда вторият самостоятелен сингъл на музиканта, последвал „До края на света”, която излезе в началото на 2010-а и ни зарази с цветно анимирания си клип – дело на Мина Милева и Весела Казакова.

„Носталгия” е в типичния за Петко Славов меланхоличен и мелодичен стил, с припев, който веднага започваш да си пееш. Очевидни са влиянията на синт-акустичното поп звучене на изпълнители, като David Gray, Ed
Sheeran и Danien Rice.

В парчето ритмично тиктака усещането за минало, бъдеще и онези моменти от настоящето, в които времето спира, прекъснато от спомен и усмивка.

Музиката, текстът и аранжиментът на „Носталгия” са на Петко Славов, а с вокали се включва и Свилен Ноев от Остава.

„Песента беше готова от много време и все нещо ми липсваше. Знаех, че има нужда от още един вокал, но не намирах подходящия глас. Това лято със Свилен направихме проекта „20 любовни песни" и тогава му предложих да се включи. Още на първо слушане пролича, че той е липсващият елемент” – разказва Петко.

„Носталгия” вече има и видеоклип – дело на младия режисьор Мартин Илиев.

Във него участват самият Петко Славов, Аделина Каспарянова и Свилен Ноев, а декорите са специалните инсталации на Магдалена Митева (Лумаги).

Входът за концерта-премиера в Radio Café е свободен за всички в носталгично или усмихнато настроение.

Сподели в: