Нона Йотова направи най-артистичната и аплодирана премиера на книга

Зала „Методи Андонов” на Сатиричния театър се оказа твърде малка за желаещите да видят авторския спектакъл на Нона Йотова, представящ първата й книга с любовни стихове „Ще потъна в очите ти” (издание на „Персей”). Наложи се да бъдат внесени много допълнителни столове, а част от феновете на Нона останаха дори извън залата с надеждата при следващия показ да бъдат сред щастливците. Този небивал успех е обясним с това, че Нона е едва ли не единствената у нас, успяваща да съчетае в едно поезия, музика и театър.

Възхищението си от стиховете на Нона изразиха издателят й Пламен Тотев и рецензентът на изданието – поетесата и журналист Ива Николова. Под модерната режисура на Елена Панайотова стиховете на Нона бяха артистично разиграни и гарнирани с житейската мъдрост на Емилия Радева, аристократичното достолепие на Нона Йотова и младия сексапил на Виолета Марковска. В спектакъла бяха вплетени грациозни изпълнения на звездната двойка от шоуто „Денсинг старс” Вили Марковска и Атанас Месечков, както и големите хитове на Нона „Ще потъна в очите ти” и „Дъждовен блус”. Певицата изпълни най-новата си песен „Будни сънища” (по музика на Теодосий Спасов). След продължителните овации публиката дълго коментира какво силно въздействие имат автентичността и изцяло живото изпълнение, при което няма нито една нота на запис – нещо, каквото все по-рядко се случва дори и сред претендиращите, че не пеят на плейбек родни звезди.
Да поднесат комплиментите си към Нона се подредиха на опашка много колеги, политици и приятели. Но след невероятния успех на спектакъла и книгата си актрисата попадна първо в прегръдките на съпруга си Богомил Бонев. С майчинска любов и колегиално възхищение се отнесе към триумфа на Нона иконата на българския театър Цветана Манева, която беше сред първите, взели си автограф върху разкошното издание, придружено от компактдиск с песните на певицата. Звездата получи поздравления от бизнесмена Георги Гергов, хитмейкъра Дани Милев, тв водещата Искра Ангелова, актьора Веселин Ранков, фотографа Боби Карпузов-син, телевизионера Страхил Митев, Илияна Йотова… Специално за премиерата на книгата на Нона от Каварна пристигна кметът Цонко Цонев.

Заради огромния интерес спектакълът „Ще потъна в очите ти” ще бъде поставен отново в София, а вече има покани и от други градове в страната.

Сподели в: