Нона Йотова и Стефка Янорова се заплитат в криминална интрига в "Опасни желания"

Нона Йотова и Стефка Янорова участват в новия спектакъл на Сатиричния театър "Алеко Константинов" – "Опасни желания" от Александър Мардан. Премиерата му ще бъде на 19 декември 2008 г. от 19 часа на сцена "Методи Андонов". Превод – Добринка Стефанова. Режисьор – Елена Панайотова. Сценография – Анна Кирилова. Музика – Емилиян Гацов – Елби.

Клиент си поръчва две проститутки, но държи това да са майка и дъщеря, и към това да получи и "домашен уют”. За специални желания, разбира се, тарифата е много висока. Двете професионалистки се оказват въвлечени в сложна криминална интрига.

Александър Мардан
е роден през 1956 г. във Владивосток. Завършва Институт за корабно инженерство и работи в системата на флота. От 1991 г. се занимава със собствен бизнес. Автор е на киносценарии и пиесите: "Уравнение с едно неизвестно”, "Последният герой”, "Антракт”. Александър Мардан е инициатор и основен спонсор на Международния театрален фестивал "Срещи в Одеса”.

Елена Панайотова
завършва режисура и актьорско майсторство в НБУ. Работи като програмен директор и преподавател в Театралния департамент към НБУ. Редовен гост-преподавател по театър в Университет за Изкуства в Утрехт, Холандия. През 1998 г. специализира Европейска култура и история в Университета в Амстердам, Холандия. Нейни спектакли са участвали в национални и европейски фестивали (Сърбия и Черна Гора, Македония, Унгария, Чехия, Хърватска, Босна и Херцеговина, Германия, Холандия).
Постановки: "Мъжът си е мъж" от Брехт, Сдружение "Летен Театрален Университет"& ДТ-Сливен; "Вишнева градина" от Чехов, Университет за Изкуства Утрехт;  "Флобер" от Е. Рахнев, Народен Театър "Иван Вазов“ (2001);  "Домът на Беранарда Алба" от Лорка, Фондация "Ден Гри-Х" и ТР "Сфумато" (2005); "Юн Габриел Боркман" от Ибсен, Народен Театър "Иван Вазов" (2006); "Замлъкване" по мотиви от филма "Персона” на Бергман, Пърформанс Лаб София и ТР"Сфумато" (2008) и др.

Сподели в: