Номадска танцова академия 2008 завърши успешно

От 16 март до 10 юни 2008 тринайсет млади артисти от Балканския регион имаха възможност да преминат през обучение в няколко страни от югоизточна Европа. По проекта Номадска танцова академия те гостуваха последователно в Скопие, София, Белград, Загреб и Любляна.

По време на заниманията си студентите работиха с местни и европейски артисти, практици и теоретици. Целта на проекта е създаване на югоизточна мрежа в областта на съвременния танц и пърформанс, мобилизиране на креативността на участниците и създаване на платформа за обмен на различни културни практики.

Академията завърши в Любляна – „Стара Електрарна" с представяне на артистите с кратки материали, развити по време на 4 месечното им обучение. Избраните артисти от България за първото издание бяха Деница Георгиева и Ивайло Димитров. Преподавателите от България бяха Теодора Попова, Венелин Шурелов, Галина  Борисова, Цветелина Йосифова и Нели Митева. Ментори на програмата в София бяха Вили Прагер и Ива Свещарова. Програмата в София беше реализирана в партньорство на Брейн Стор Проджект и Гьоте-институт България.

В началото на октомври ще бъдат обявени условията за кандидатстване в Номадска танцова академия 2009.

Сподели в: