Нов роман на Джеймс Патерсън излиза на нашия пазар

Романът "Крос" на известния американски писател Джеймс Патерсън, издаден от ИК "Хермес", излиза на нашия книжен пазар.

Алекс Крос гради блестяща кариера на психолог в полицейското управление на Вашингтон, когато неизвестен убиец застрелва съпругата му Мария пред очите му. Крос се изправя пред огромното предизвикателство сам да отлежда трите си деца. Години по-късно той вече е напуснал редиците на ФБР и е подновил частната си практика, опитвайки се да загърби мъчителните спомени. Бившият му партньор, Джон Сампсън, го моли да се върне и да помогне в залавянето на жесток сериен изнасилвач. За да спрат насилника, двамата приятели се нуждаят от показанията на пострадалите жени, но жертвите отказват да съдействат за залавянето му. С напредване на случая Крос и Сампсън откриват връзка между смъртта на Мария и серията изнасилвания. Дали бруталният убиец ще бъде застигнат от възмездие или Крос ще се окаже поредната му жертва?

Премиера – 26 май 2008 г.
Корична цена – 9.95 лева.

Отзиви за книгата:

"Патерсън е отново неотразим! Феновете знаят, че Крос ще оцелее, но на каква цена?"                                 
Пъблишърс Уикли

"Действието се развива със светкавична скорост и Патерсън успява да ни завладее със запазената си марка на писане – силни емоции и невероятното напрежение да очакваме неочакваното."            
Буклист                            

"Патерсън е написал страхотен роман! Не можете да го пропуснете…"
Букпейдж

"Поредният хит на световноизвестния майстор на трилъра! След толкова успешни романи, Крос продължава да държи читателите в напрежение…"
Уърлд Литрича

За автора:
 Джеймс Патерсън е най-популярният автор в Съединените щати. По-известен от писатели като Джон Гришам и Стивън Кинг.
Своето достойно място в полето на литературата Патерсън заема още с първия си роман – "Номерът на Томас Бериман", излязъл в края на 70-те години. За него авторът получава награда "Едгар” за най-добър дебютен роман. Тогава той е 27- годишен.
След този успешен старт писателската му кариера започва да се развива светкавично, а почитателите му не крият възторга си от всеки следващ негов романов хит.

Днес Джеймс Патерсън е един от най-известните бестселърови автори в света. Той е написал 50 романа, които още с издаването си са заемали челни позиции в бестселъровите класации на Ню Йорк Таймс и Пъблишърс Уикли. Казано с езика на цифрите, от книгите му са продадени над 150 милиона екземпляра по цял свят. Само през 2007 г. в САЩ продажбите достигат 16 милиона екземпляра, а във Великобритания те се увеличават с милион и половина.
Сред книгите, превърнали този автор в писател от световна величина са – "Розите са червени", "Танцът на Невестулката", "Меден месец", "Четири слепи мишки", "Големият лош вълк", "Лондонски  мостове" и други.

Джеймс Патерсън твърди, че иска да бъде "кралят на романите, четящи се на един дъх”. Според почитателите на неговите динамични трилъри със стегнати сюжети, той наистина е такъв.
"Издигането на Джеймс Патерсън до № 1 в света на трилъра е най-драматичната история в книгоиздаването на САЩ в последните години” – признава Майкъл Пийч, издателят на Патерсън от "Литъл, Браун и компания”.
 
Романите му от поредицата с детектива психолог Алекс Крос се превръщат в литературно събитие и предизвикват огромен читателски интерес. През 1997 г. Парамаунт Пикчърс снима изключително успешен филм по "Целуни момичетата", в който ролята на Алекс Крос се изпълнява от Морган Фрийман.
Джеймс Патерсън е една от 100-те най-известни личности в света според класацията на Форбс.

Сподели в: