Нов музей в София отваря врати само за 1 седмица

От руините на ресторант на ул. "Славянска" ще се появи един необикновен музей. В него трябва да се довериш на собствените си сетива, затова насочващите табелки са излишни. Тях можеш да напишеш сам, вслушвайки се във вътрешния си глас.

За целта Museum of Less Ordinary събира различни експонати, които те провокират да го чуеш по-ясно. Част от тях са скрити от очите на посетителите в дървени кутии с отвор, с докосване трябва да познаеш какво има в тях и да му дадеш оценка. Други предоставят нови усещания за слуха и зрението с илюстрации и музикална инсталация, а обонянието и вкуса ще бъдат изкушени от less ordinary
коктейли с Finlandia.

Куратори на събитието са студио Комплект, които познаваме от работата им с One Design Week, списанията Light и Едно, изложби и събития от програма “Култура” на Столична община. По Museum of Less Ordinary те работят като част от кампанията на водка Finlandia, 1000 Years of Less Ordinary Wisdom, която е вдъхновена от автентичните избори, обединени в 14 теми. Независимо дали са на авантюристични откриватели или на влюбени в новото и различното, те провокират да търсим собственото си “аз” във време на последователи.

Museum of Less Ordinary те очаква на Славянска 29,
отворен е между 17 и 23 юли, от 16:30 до 22:00 часа.

Сподели в: