Нов албум на мистичните Nightsky Bequest

Nightsky Bequest е една от малкото български метъл банди, които показаха, че могат да творят истинска музика и то без помощта на никой друг, освен на себе си. Това е една изключително красива и изящна готик/дуум банда, която е създадена през 1994 година и може да се похвали с два студийни албума, които в различни периоди от време са се радвали на сериозна популярност сред феновете на гореспоменатия жанр.

Съвсем спокойно можем да заявим, че Nightsky Bequest е една от най-успешните родни формации, тъй катo музикантите са били включвани на страниците на водещи метъл издания, като Metal Hammer, Rock Hard, Close Up и т.н. През 1999 година бандата издава своя втори поред студиен диск „Of Sea, Wind and Farewell“ чрез мексиканския лейбъл X-Rated Records. Днес, седем години по-късно тавата бива преиздадена със значително подобрено качество на звука и с един много интересен бонус – EP-то „Uncounted Stars, Unfounded Dreamlands“, което дефакто е и първото официално студийно издание на бандата.

В музикално отношение албумът ни предоставя възможността да се докоснем до фантастичната музика, която е съчетана с красивия глас на вокалистката Радослава Диканска. Тук ще получите
възможността да се наслаждавате на над един час мелодия и мистика, в които се убеждаваме във впечатляващите музикални способности на всеки един от членовете на формацията. „Of Sea, Wind and Farewell“ може да отведе слушателя мислено в друг свят – серафичен и на пръв поглед невъзможен.

Създател на обложката е мозъкът на групата Андре Матеев (бас и вокали), благодарение на който днес имаме възможност да се насладим на тази превъзходна душевна магия, наречена „Of Sea, Wind and Farewell“…

Сподели в: