Нов албум на Зукеро

След повече от три десетилетия на музикалната сцена, над 60 млн. продадени албума и много незабравими хитове ("Il Volo/My Love", "Baila Morena", "Senza Una Donna’", "бащата на италианския блус" Zucchero представя новия си студиен албум "Black Cat" – който излезе у нас на 5-ти май 2016 г. Албумът се издава от Анимато Мюзик/Universal Music с медийното партньорство на Радио 1 и може да бъде поръчан в музикалния онлайн магазин musicmall.bg: http://bit.ly/1SGN794.

"Black Cat" съдържа 13 нови песни с рок-блус звучене, напомнящо атмосферата и спонтанността на ‘Oro, Incenso e Birra’ – един от най-продаваните италиански албуми в световен мащаб и един от най-важните не само в кариерата на Zucchero, но и в историята на италианската музика като цяло.

Продуценти на новия проект са три големи имена на световната сцена – T-Bone Burnett (работил с Elvis Costello, Elton John, Tony Bennett), Brendan O'Brien (работил с Bruce Springsteen, Pearl Jam, Bob Dylan) и Don Was (работил с Rolling Stones, Iggy Pop, Bob Dylan). При записите на албума Zucchero си сътрудничи с Bono (U2), който написва текста към песента "Streets of Surrender (S.O.S.)", посветена на драматичните събития в Париж от ноември 2015 г. Това е песен срещу омразата и химн за свободата. В албума, като гост музикант, участва още и легендата Mark Knopfler от Dire Straits, който записва китарите в синглите "Streets of Surrender (SOS)" и "Ci Si Arrende".

Албумът се издава в стандартна CD версия.

Фотокредит: Анимато Мюзик/Universal Music 

Zucchero – Black Cat – Съдържание:

1. Partigiano Reggiano
2. 13 Buone Ragioni
3. Ti Voglio Sposare
4. Ci Si Arrende – feat. Mark Knopfler
5. Ten More Days
6. L’Anno Dell’Amore
7. Hey Lord
8. Fatti Di Sogni
9. La Tortura Della Luna
10. Love Again
11. Terra Incognita
12. Voci (Namanama version)
13. Streets Of Surrender (S.O.S) – feat. Mark Knopfler

Сподели в: