Ново предаване за хип-хоп култура стартира по Радио София

Водещи ще са Мартен и Жлъч

На 1 април стартира „60/02“ – първото предаване за хип-хоп култура в национална електронна медия. Всяка неделя от 22.00 ч. по Радио София на БНР Мартен и Жлъч ще разнищят на парчета цялата субкултура, наречена хип-хоп.

Един от най-емблематичните диджеи у нас се съюзява с господаря на римата, за да представят хип-хопа – течение, което възниква през 60-те и 70-те години в Ню Йорк, в средите на афро и латиноамериканците. Понятието е построено върху четири елемента: диджействане, графити, брейк танц и рапиране.

Предаването на Мартен и Жлъч ще е с продължителност 60 минути, ще се излъчва на живо от София (оттам и референцията 02 – телефонен код на столицата).

Освен към най-новите тенденции в стила, водещите ще се обърнат и към вече класическия „Златен век на хип-хопа“ (1986 – 1992), пълен с фънк, бунт и секс – нещо, което е белязало завинаги живота им.

Очаквайте freestyle с ЖЛЪЧ, както и живи изпълнения на банди, продуценти и бийтмейкъри от ранга на DAYO, Rawlnad, Гена, TromBobby и много други.

Диджей Мартен призовава съвсем сериозно: „Слушайте всяка неделя Радио София от 22.00 ч.! Започваме на 1 април. По този начин ще попаднете на единствената национална електронна медия с предаване за хип- хоп културата“.

Послушайте го и пуснете Радио София в неделя вечерта!

Сподели в: