Новогодишното турне на Клaйдерман започва от Варна

Концертът на Принца на романтичното пиано в морския град на 14 декември е началото на празничен цикъл, който ще го отведе в Китай

След серия успешни концерти в столиците на Балтийските държави и в Санкт Петербург през октомври, Ричард Клайдерман има един сравнително по-спокоен ноември, преди да се впусне в наситения декемврийско-януарски новогодишен цикъл от многобройни изяви в Европа и Азия.

Той вече зарадва почитателите си в Дъблин, където гостува в Grand Canal Theatre на 13 ноември, на 27 ноември ще излезе пред чилийските си фенове в Teatro Casa de Piedra в Сантяго, а три дни по-късно ще бъде в Teatro Central de Asunción в Парагвай.

Варненският му концерт на 14 декември е началото на дълго турне, което ще премине през София на 15-и и Москва на 18 декември, за да се насочи към огромните публики на Китай. Там французинът ще започне и новата 2012 г. с концерт в Grand Stage в Шанхай точно на 1 януари.

На 14 декември на сцената на зала „Конгресна” в Двореца на културата и спорта Клайдерман ще излезе с Класик ФМ М-тел оркестър и с френския перкусионист Даниел Чамполини.

Във Варна френската звезда ще се настани в дизайнерския хотел „Графит”. От разнообразието от четири различни стила, които престижният хотел предлага, той избра спокойствието на „Другия етаж”, залагащ на сдържаната елегантност на черно-белите и графитови цветни решения и на минималистичната чистота на линиите в интериора.

За да бъде пълен релаксът на големия музикант, на негово разположение ще е и SPA центърът на последния етаж на комплекса, чиято концепция среща водата, земята, небето и топлината с идеята за пълно разтваряне в природата.

Билетите за концерта на Клайдерман във Варна се продават при всекидневно нарастващ интерес. Вече свършиха 30-левовите, силно намаляха и билетите от 40 лв. Цените на останалите билети са по 50, 60, 70 и 80 лв. Варненци традиционно купуват билети за прояви в Двореца на културата и спорта от касата на Двореца, но в последния месец в пъти се увеличават он лайн покупките на билети в системата на Eventim – магазините „Германос”, магазините „Пикадили”, „Техномаркет”, „Офис 1 суперстор”, „На тъмно”, „Пъблик”, бензиностанции OMV, както и в интернет от www.eventim.bg .

Схемата с местата в зала „Конгресна” е тук:
http://www.eventim.bg/bg/bileti/ricard-kladerman-barna-dvorec-na-kulturata-i-sporta-282838/performance.html

А тук можете да чуете Клайдерман с Коледен концерт:

Сподели в: