Нови онлайн приложения за анализ на финансовите нужди на потребителите

Представиха две нови онлайн приложения за анализ на финансовите нужди на потребителите – FQ Тест и електронен Личен финансов профил (е-ЛФП). Приложенията, които помагат при планиране на личните финанси, се въвеждат у нас след поредица от проучвания, свързани с финансовата грамотност на ING Group в Европа и в България.

FQ тестът обособява четири основни личностни финансови типа: „Филантроп”, „Бохем”, „Практик” и „Стратег”. Те се различават помежду си главно по това до каква степен са склонни да поемат рискове, какви са техните финансови познания, както и дали вземат рационални или емоционални решения при управление на личните си финанси.

"Известният телевизионен водещ Ники Кънчев – човекът, който безспорно разбира от пари и обикновено е в ролята на изпитващ знанията на другите, сам изпробва FQ теста и определи финансовия си профил", съобщиха от ING Group.

Бохем” – малко съм изненадан от този профил, винаги съм се възприемал като практичен човек, но също така е вярно, че се доверявам на интуицията си. Предпочитам да виждам голямата картина, а не да се съсредоточавам върху подробностите, ако ситуацията не го налага. Определено обичам предизвикателствата и ги приемам като част от забавлението.”, коментира водещият по повод на профила “Бохем”, който получи като резултат от теста. „Много бих искал да анализирам по-задълбочено финансовите си нужди и да получа конкретни съвети за финансово планиране, което е възможно с електронното приложение Личен финансов профил и помощта на експерт на ING."

FQ тестът е нов за България онлайн инструмент, който по атрактивен и увлекателен начин стимулира интереса на потребителите към въпросите на финансовото планиране. Чрез него всеки сам може да определи какъв тип финансова личност е и съответно да получи кратки съвети за това как по-добре да организира управлението на личните си финанси на адрес: http://www.myfinancialpersonality.com/?lang=BG

В допълнение, електронното приложение „Личен финансов профил“ дава възможност за по-задълбочен анализ на личните финанси, който включва приоритизиране на финансовите цели, дава поглед за това какви средства е добре да заделяте, за да може да спестите достатъчно за пенсия, да се погрижите за образованието на децата си или да осигурите защитата на семейството си срещу непредвидени обстоятелства.

Сподели в: