Нови забавления с произведенията на Удхаус – Един гений не стига

Първата част на тази книга представлява романът "Нюйоркски гении": Какво трябва да направи един мъж, за да сложи край на ергенския си живот?

Това е труден въпрос за Джордж Финч – вятърничав младеж и вероятно най-лошият художник, съществувал някога на Земята. А положението става направо безнадеждно, когато съперникът в любовта се ползва с благоволението на бъдещата тъща.

Дали все пак Джордж ще намери начин да спечели любовната надпревара? Нищо не е невъзможно, когато на помощ се притичват старомоден иконом, крадлива камериерка, полицай с афинитет към поезията и съпруг под чехъл…

Втората част на тази книга съдържа сборника "Цяр за всичко". В него са включени разказите "Чул-недочул", "Изпитани и проверени" и "Уроци по плуване", които ще накарат читателят да забрави за апатията и досадата от ежедневието. Последното допълнение в тази блестяща колекция от смях е повестта "Сали казва "Добро утро". В нея Бил Банистър се влюбва от пръв поглед в д-р Сали Смит. За нещастие съществува малка пречка – сегашната приятелка на Бил, бившата актриса и "серийна" младоженка Лоти. Добронамерената намеса на негов стар приятел и бивш съпруг на Лоти само влошава нещата. А единственото лекарство за последвалите недоразумения е невероятното остроумие на П. Г. Удхаус!

Корична цена: 16 лв.
Издава: ИК ЕРА
Премиера: 23 февруари 2009 г.

* * *

Прочетете още:
"Пълен напред, Джийвс" от Удхаус излиза през февруари
"Джим Тайфуна" и "Иконом за един ден" от Удхаус – в една книга

Сподели в: