Нови версии на джаз хитове от Камелия Тодорова

Нови версии на известни американски джаз стандарти и българските си хитове ще представи за първи път Камелия Тодорова в концерта си тази вечер, 26.04.2017г.

Певицата ще излезе на сцената на зала "България" за концерта A Song for You от фестивала Sofia Jazz Peak и "Европейски музикален фестивал". Новите джаз аранжименти са дело на Живко Петров.

Двамата работят заедно от 20 години, записаха два албума и наскоро осъществиха национално турне в България. Акустичният концерт е с участието на JP3 в състав: Живко Петров (пиано), Димитър Семов (ударни) и Веселин Веселинов – Еко (бас).

"Европейски музикален фестивал" 2017, представен от агенция "Кантус Фирмус", е част от Календара на културните събития на Столичната община за 2017 г. Съорганизатор е Министерството на културата на Р. България.

"Смятам, че съчетаването на американския и българския репертоар в този концерт е много подходящо. Песните си пасват много добре, защото моето фразиране на български език е по-специфично и меко." – разкрива певицата в интервю на Елена Розберг за бТВ радио по повод събитието.

Заглавието на концерта идва от песента A Song for You на Лиън Ръсел, станала много известна в изпълненията на Рей Чарлз и Дони Хатауей, и която Елтън Джон нарича "американска класика". "В нея се разказва за това как един артист излиза на сцената хиляди пъти, как се среща с многобройната си публика и как изпълнява една песен. Всичко това ще пресъздам и аз, със стремежа да обединим усещанията си с публиката и да се получи взаимодействие." – разказва Камелия Тодорова.

"Един артист е егоист когато твори, но той не го прави за себе си, а преди всичко за публиката." – допълва тя.  

Певицата разкрива още, че няма специален начин за настройка към определена публика. "Преди концерта обикновено съм в треска и не зная как ще се получи. Но когато изляза на сцената, още с първата песен улавям настроението в залата и вече имам усещане как ще протече до края. Всеки концерт е уникално преживяване." – споделя изпълнителката.  

През следващите месеци Камелия Тодорова възнамерява да осъществи записи на репертоара от концерта и да ги издаде в нов албум.

Билетите за концерта на 26 април с начален час 19:30 в зала "България" са на цени от 15 до 30 лв. и са в продажба на касата на "Кантус Фирмус" в залата.

Сподели в: