Нови ауидокниги: Радослав Парушев и Мирослав Пенков

Audioknigi.bg предлага две нови заглавия: "Отвътре" от Радослав Парушев и "На изток от запада" от живеещият в САЩ Мирослав Пенков. Двата романа са прочетени съответно – от чудесните актьори Петър Мелтев и Стоян Алексиев. И двете книги излизат за пръв път в аудио версия.

Като част от коледното намаление сега те се предлагат с 20 % намаление от редовната цена, всяка за 11.20 лв. Сайтът предлага кратки аудио откъси от всяка книга.

"Отвътре" 
София, пролетта на 2014 г., първите дни на Третата световна война. Наближават извънредни парламентарни избори, в които най-големи шансове има „Спортният блок“. На фона на драматични исторически събития населението на най-бедната и корумпирана страна в Европа е впрегнало енергията си предимно в неистово снимане и гледане на сериали и „изключително уникални риалити формати“. Жертва на скалъпено обвинение, нашият човек попада от прогнилия и фалшив свят на българския телевизионен бизнес директно в затвора, където бруталната реалност няма алтернатива. Има само един начин да оцелее – изобщо да не му пука.

"На изток от запада"
Знаете ли, че Мирослав Пенков е носител на наградата на BBC за разказа си "На изток от запада", дал заглавието на целия сборник?
Повече за книгата:

Внук купува тялото на Ленин от eBay, като подарък за дядо си, активен борец, фанатизиран комунист. Един пропаднал вундеркинд нахълтва с взлом в православна църква, за да открадне златен кръст. Едно момче среща братовчедка си (любовта на живота му) веднъж на всеки пет години насред реката, която разполовява родното им село на Изток и Запад.

Такива са странните, неочаквано трогателни видения на Мирослав Пенков за родната му България; видения, които изпълват разказите в този пленителен сборник.

"Сборникът излиза първо на американския книжен пазар в средата на 2011 г., а през декември същата година е представен и в София. Издаден е от американското издателство Farrar, Straus and Giroux. Книгата издават и авторитетните издателства Ходън енд Стоутън (Лондон) и Дабълдей (Торонто). „На изток от запада“ е издадена и като аудиокнига на английски език.

Осемте разказа в този сборник рисуват една България, минала и настояща, приказна, абсурдна, тъжна, смешна, луда през погледа на най-обикновени хора – мъже, жени, деца, еничари, комити и хайдути, партизани и кулаци, или пък нашенци в модерно време, едни избрали да останат, а други заминали далеч, макар и само телом. Писах разказите и на английски и на български с голяма любов. Дано уважаемият читател усети това. Дано ги хареса.“
Това казва самият Мирослав Пенков за своя сборник.

През 2014 г. той получава грант за създаване на следващия си роман с менторството на Майкъл Ондатжи.
 
Прочетете още:
Дениз Герганова: Трудно се намират добри актьори за записа на 10-часова аудикокнига

На пазара е книгата на Мирослав Пенков "На изток от запада"

Сподели в: