Нови американски хитове във фестивалните спектакли „От Виена до Бродуей” на открито

Специално за фестивала ”Сцена край реката” в спектакъла „ От Виена до Бродуей”, който ще е на 17.07 .2013 г. в Летен театър – Русе, режисьорът Марио Николов, провокиран от големия интерес към шоуто е приготвил изненада за русенската публика. В програмата са включени допълнително нови фрагменти, арии и дуети – емблематични за жанровете оперета и мюзикъл.

Освен солистите, оркестъра, хора и балета на Държавна опера – Русе, по покана на ръководството в музикалното шоу ще участват и звездите на Националния музикален театър – сопраното Валентина Корчакова, тенорът Марио Николов – вече любимци на русенската публика, и баритонът Христо Сарафов.

В последните години Христо Сарафов гостува многократно в САЩ в различни оперни, оперетни спектакли и мюзикъли. В някои от триумфалните гастроли на американска сцена си партнира с тенора Марио Николов, като двамата се радват на топлия прием на презокеанската публика.

Музикалното ръководство е поверено на маестро Владимир Бошнаков.

На 17-ти юли меломаните в крайдунавската столица ще се насладят на избрани хитове от световната оперетна и мюзикълна класика, поднесени като едно забавно музикално пътешествие.

На 15 и 16 юли, хитовия спектакъл ще гостува в градовете Шумен и Силистра.

Сподели в: