Новият музикален идол Маги Джанаварова с първо видео

Първото видео на Маги, третият български Мюзик Айдъл, е вече факт. Клипът на ”Трябва да знам” тръгва в ефир тази седмица, като първо ще бъде ексклузивно 24 часа в портала VBox7.com, а след това и в музикалните телевизии.

„Видеото е много нежно и красиво, точно така си го представях, в абсолютна хармония е с настроението на самата песен,” щастливо разказва Маги за своето дебютно видео. „Парчето е много емоционално, не само защото разказва за разстоянията в любовта, но и защото това е песента, която изпях на финала – с него аз станах Мюзик Айдъл! Аз самата съм влюбена и възприемам света много емоционално в този момент, а също така тази песен ми е много лична, защото е част от един абсолютно ключов миг от живота ми – краят на шоуто и стартът на кариерата ми.”

„Tази година имахме задачата да подготвим сингъл за евентуалния победител в шоуто Мюзик Айдъл, който той или тя, както стана в случая, да изпълни на големия финал на предаването. След убедителната победа на Маги, работихме по парчето още много, за да добие вида, в който днес го представяме. Направихме му нов аранжимент, в посоката на нейния специфичен стил. Резултатът, според нас, е изключително качествен музикален продукт,” коментира работата по проекта Станислава Армутлиева, управител на Вирджиния Рекърдс. „Към Маги вече има заявен силен интерес и от чужди музикални продуценти, които предлагат идеи за сътрудничество и работа с младата певица, което за нас е знак, че с този артист и благодарение на неговия характерен тембър и вокални възможности, имаме реални шансове за международен успех. Много български композитори и млади творци също ни потърсиха с идеи и предложения за песни в албума на Маги.”

Въпреки летния отпускарски сезон, Маги не спира да работи усилено и по целия си предстоящ албум, от който ще стане част и сингълът „Трябва да знам”. Продуцентите на Маги – звукозаписната компания Вирджиния Рекърдс – са замислили няколко много интересни и изненадващи колаборации. Албумът ще бъде издаден през есента, записите се осъществяват в обновеното студио Монте, оборудвано с възможно най-съвременната и модерна техника. Репертоарът, подбран от продуцентите, е много разнообразен, модерен и съобразен със спецификите на артиста. За едно от парчетата дори се е наложило да се конкурират с екипа, който работи по немския Мюзик Айдъл.

Видеопродукцията на ”Трябва да знам” е дело на студио Forward Pictures („Август е септември” на Миро, „Тръгвай си” на Сантра и Кристо). На режисьорския стол стои Мартин Макариев, а зад камерата е Андрей Андреев. За стилните и нежни визии на Маги пък се погрижи Ива Филипова от “VIP Success”.

Песента е стилно аренби с топли соул и госпъл елементи и разказва за болката от разстоянието, което понякога е между двама влюбени, а понякога просто е онова смътно нещо, което ни кара да търсим сродните си сърца в безкрайния свят от грешни възможности. Във видеото образът на на загадъчния мъж се играе от Мартин Герасков, син на известния актьор Ивайло Герасков. Маги и любимият й се търсят в нереалното пространство на фантазиите, без никога да се докосват и намират.

Видеото на „Трябва да знам” е заснето с помощта на Бойко Борисов, лидер на ПП ГЕРБ, който още на финала на Мюзик Айдъл 3 съобщи, че ще помогне за реализирането на първия клип на победителката.

Маги представи за първи път парчето на финала на шоуто, минути след като публиката я обяви за голямата победителка в третото българско издание на най-успешното музикално риалити в света.

Музикален продуцент на песента е Графа, заслугата за оригиналния аранжимент и актуални бийтове и синтове вътре е на Графа и Боян Ковачев. Текстът е на Гери Турийска, а самата Маги е автор на по-голямата част от вокалите и беквокалите. Парчето е мастерирано в Щатите от Грами-носителя Брайън Гарднър.

Сподели в: