Новият Дръндьо е Тими Провала

От днес на книжния пазар е "Тими Провала" – книжка 1 – "Стават и грешки" от Стефан Пастис (Издателство "Сиела", превод от английски Цветана Генчева, обем 302 стр., цена: 12.90 лв.).  Новият Дръндьо е Тими Провала!

* * *
Да сте изгубили нещо напоследък? А имате ли враг в училище? Урокът по "Човек и природа" измъчва ли ви? Майка ви не позволява да си имате свое пространство и домашен любимец? Има кой да реши всичките ви проблеми!

След поредицата „Дневникът на един Дръндьо” на Джеф Кини новата мания на младите читатели е Тими Провала и патрньора му Мечо Тотала, които разрешават детективски случаи в своя квартал.

Запознайте се с Тими Провала и Мечо Тотала! Заповядайте в най-реномираната детективска агенция на света „Тотал Провал“ ООД. Ще ви посрещне 11-годишно момче с червен шал и шапка с надпис „бисквити“, а на подметките на обувките си е записал две важни житейски правила. О, ще заварите и 680-килограмовия полярен мечок, а двамата заедно още от вратата ще ви почерпят с безплатно сирене. Ако ли пък нямате време да отскочите лично, нито да се свържете с тях по тимифона (често дава заето, нали разбирате), то задължително прочетете наръчника на Тими за разрешаване на случаи.

Ще се научите да мислите като детектив, как да намирате изгубени вещи – от бонбони, чорапи и обувки до колело например, как да се справяте с враговете си, с конкурентите и с досадниците, как да „атакувате“ трудните уроци и най-вече как да се забавлявате. Е, понякога стават и грешки, но те са, за да се учим от тях; те са пътят към величието!

А като споменахме за обувки… На вашата лява обувка все още нищо ли не пише? 

За автора

Стефан Пастис (р. 1968) е американски карикатурист и създател на хумористичните истории „Перли пред свини”. Тими Провала е първият му опит да поднесе великолепното си остроумие на младите читатели. Дебютът му в Chuildren’s Мiddle Grade Book достига до първите места на класацията на The New York Times.

* * *
Правата за първата книжка за Тими Провала са продадени в 30 държави досега, първият тираж е 350,000 екземпляра. Остава над 20 седмици в листата на Ню Йорк Таймс, избирана е и за книга на месеца в Амазон. На български език Книга 2 ще се появи през септември 2014.

 

Сподели в: