Новият български игрален филм "Маймуна"

По кината тръгна най-новият български игрален филм – "Маймуна". Лентата разказва как между детството и зрелостта, когато животът представлява низ от лесни решения, светът на сестрите Ива и Мая се променя драстично. Налага се да отговорят на въпроси, които възрастните дори не смеят да задават. Могат ли две тийнейджърки да поемат отговорност за решения на живот и смърт?

Творчески екип:
Режисьор Димитър Коцев – Шошо
Сценарий Димитър Коцев – Шошо, Иван Марков
Оператор Александър Станишев
Продукция Spotlight

В ролите: Александра Костова, Радина Боршош, Юлиан Вергов, Ана Пападопулу Радена Вълканова, Леонид Йовчев, Валентин Ганев

Още за филма:

Мая (Александра Костова) и Ива (Радина Боршош) са сестри, които ги свързват един баща (Юлиан Вергов) и една маймуна. Както и обща страст – да се ровят в дълбоко пазените тайни на своя странен учител Пенев (Леонид Йовчев). Неочаквано събитие променя живота на всички. На децата им се налага бързо да пораснат, a на възрастните – да останат усмихнати въпреки всичко. “Маймуна” – история за избора да живееш от светлата страна и да продължиш да вярваш, дори когато дядо Коледа си тръгне завинаги. История за слон, доктор, маймуна, хористи, майки, учители и извънземни, но най-вече за един баща, който трябва да си тръгне… с усмивка . “Маймуна” – история за любов като никоя друга. “Маймуна” е за теб.

Филмът се разпространява във формат 2D.

Сподели в: