Новият албум на Travelhouse излиза на 24 ноември

Проектът:

Идеята за този проект се ражда отдавна. Всичко започва в далечната 2000 с разпадането на група Алегро. Бившите й членове Калин Тонев – клавишни, Бисер Иванов – китара и Павел Миленов – барабани решават да останат заедно и да поемат в нова посока – инструментален прогресив рок, който отдавна ги вълнува. През 2003 под името “Domestic Engineers” тримата записват композицията на Калин Тонев “Neutron I”.

„Инженерите” създават уникален стил, който комбинира различни влияния – от хард рок през ню ейдж, малко фюжън, елементи на ембиънт и дори индъстриъл. Един микс посветен изцяло на прогресив рока. След няколко временни промени в състава, в края на 2006 г. тримата се срещат отново с идеята да запишат цял албум. Калин написва музиката за няколко месеца. Цялостната концепция и новото звучене налагат промяна на името на проекта – TravelHouse.

Бисер записва своите партии и Тонев миксира и мастерира материала в Hit House Studio заедно с майстора на звука Емил Бояджиев. Проектът на книжното тяло е дело на един от най-креативните наши дизайнери – Иво Христов. Резултатът е пред вас – дебютният албум на TravelHouse – Mind Mapping.

Музикантите:

Калин Тонев – пиано и програмиране. Свирил е в над 20 формации, изнасял е концерти на най-големите сцени и клубове в страната. Участвал е на наши и международни фестивали. Той е истински фен на прогресив рока и води собствено предаване, посветено на тази музика по програма „Хоризонт” на БНР. Забележителният му талант като композитор и музикант го правят сърцето на проекта TravelHouse .

Бисер Иванов – китари. Един от най-виртуозните съвременни български китаристи. Понастоящем е член на групата на Лили Иванова. Работил е и със световно известния български цигулар – Васко Василев.

Пламен Миленов – ударни. Пристрастен е към прогресив рока и ударните инструменти, но освен музикант и продуцент работи и в комисия по земеделие, част от екипа на MARS-PAC в Иследователски център към Европейската комисия.

Албумът:

В тази къща има много стаи: с характерната атмосфера на традиционния прогресив рок, елементи на неопрог и прогресив метъл, някои drum ’n’ bass и индъстриъл закачки, малко фюжън на места, стегнати и понякога остри китарни рифове, съчетани със сложни хармонии. Всяка от 11-те композиции носи своята специфика и рисува своеобразни музикални картини. Добре дошли в Къщата и нека музикалното пътешествие в света на модерния прогресив рок започне!

Представянето на “Mind Mapping” ще се състои на 24 ноември 2008г. (понеделник) от 19:00 ч. в клуб „3 уши”.

* * *

Група Мастило 10 години на сцената
Ангел Заберски и Живко Петров ще участват в благотворителен концерт

Сподели в: