Новият албум на The Steve Miller Band излиза на 19 април

След успеха на миналогодишния блус албум номер едно, "BINGO!" , който наскоро беше номиниран за „Blues Rock Album of the Year” от Blues Foundation, The Steve Miller Band се завръща с ново предложение, "Let Your Hair Down", което излиза на 19 април от Space Cowboy Records в партньорство с Roadrunner/Loud & Proud Records.

Let Your Hair Down представя последните записи на виртуоза на хармоника Norton Buffalo – музикалният партньор на Miller през изминалите 33 години. Художникът Storm Thorgerson, известен с обложките си за албуми на Pink Floyd, който също направи и изключително ексцентричната корица на BINGO! се завръща с артуъркa на "Let Your Hair Down" – един от най-добрите в кариерата му.

За да представи албума си на високо равнище, Miller планира серия от концерти в театри и малки зали в средата на април, заедно с Gregg Allman, чийто нов соло проект "Low Country Blues", е един от най-добре приеманите албуми в кариерата му.

Новият "Let Your Hair Down" е кулминацията в един от най-натоварените периоди в кариерата на Miller. Миналата година The Steve Miller Band издадоха първият си албум от 17 години насам, след което Miller се отправи на много успешно турне в САЩ и Канада. Накрая бандата се завърна в Европа след 25-годишно отсъствие, за да изнесе триумфални концерти, най-незабравимия от които беше този в Royal Albert Hall в Лондон.

Едни от титаните на рок музиката, The Steve Miller Band, са продали над 30 милиона записа в 40-годишната си кариера. Запазеното им блус-рок звучене е затвърдило мястото им на ключова група в класическите рок радиостанции, а Let Your Hair Down много точно ни демонстрира виртуозните умения на Steve Miller.

Албумът на The Steve Miller Band, Let Your Hair Down, ще бъде на българския музикален пазар, благодарение на Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

Сподели в: