Новият албум на Def Leppard е вече и на нашия пазар

Деф Лепард се завръщат с най-силния си албум до момента. Еклектичната селекция е точно отражение на сегашното им състояние и мислене и е с по-спонтанен звук, вдъхновен след записите на трибютния им албум “Yeah”.

Заглавието?

Фил Колен: Блестящият салон (The Sparkle Lounge)  е място, което екипът ни приготвя зад сцената. Всеки път ни казваха: „Момчета, ако искате да репетирате или нещо друго – Блестящият салон е готов”. В началото изобщо не ходехме там, но след като записахме “Yeah” и започнахме да обмисляме записи за нов албум, някой каза: „Защо не се опитаме да изсвирим нещо в Блестящия салон?” Така и направихме и стана страхотно.

За разлика от предните им албуми, които са добре структурирани и записани под ръководството на продуцента Robert John “Mutt” Lange, The Sparkle Lounge е по-отпуснат и интуитивен. Копродуциран е от бандата и звуковия им инженер Ронан МакХю.

Елиът: Написахме доста песни по време на турнето и по това време ги записахме.  Във времената на Pyromania и Hysteria имаше дни, в които пишех текстове сутринта, а следобеда трябваше да ги записвам. Беше трудно да ги уча за толкова малко време.  За Sparkle Lounge бяхме по-подготвени. За първи път пишем песни по време на турне, беше нещо наистина ново за нас”.

Първият сингъл „Nine Lives” е и първата записана песен за албума. Това е една изненадваща колаборация между групата и една от най-големите кънтри звезди – Тим МъкГроу, който се оказва и огромен фен на бандата. Решението за обща песен им хрумва, когато се оказват на една сцена на знаменития Hollywood Bowl и пеят заедно ‘Pour Some Sugar On Me’.

„Да, този път си сложихме различна шапка и не говоря за каубойска такава – шегува се Елиът. – Имаме  много пиянски рокенрол обещания от банди като Джудас Прийст и UFO, които са ни казвали – “Да, някой ден трябва да направим нещо заедно”, а на следващата сутрин изобщо не си спомнят какво са говорили. Поздравления за Тим МъкГроу, който каза, че с удоволствие би работил с нас и наистина го направи. Беше с нас, когато ни трябваше и ще го уважавам заради това до края на живота си”.

Описан от Колен като с “кънтри звучене и сякаш AC/DC правят кавър на Rolling Stones”, Nine Lives е пример за разнообразието, което може да бъде открито в The Sparkle Lounge. Елиът обяснява: „C’mon, C’mon – песента, която Сав написа, е истински глем рок. Фил пък изпъкна с ‘Hallucinate’, която бих казал е класически Лепард звук. Аз пък написах “Bad Actress”, която е най-бързата песен, която някога сме правили. ‘Cruise Control’ на Вивиан е за размириците в Близкия Изток. Това, което искахме да направим, е да съберем няколко песни, които наистина харесваме и те да ни представят през 2008.”
 
„Страхът от това да се разделим ни задържа заедно – признава Елиът. – Не знам какво друго бихме могли да правим. Работим от толкова много време заедно, толкова здраво и толкова често, че не знаем как да спрем. За щастие, и не искаме”.

Албумът е на българския музикален пазар с медийната подкрепа на радио Z-Rock и телевизия ММ.

Сподели в: