Новият албум на Ричард Клайдерман "Romantique" излиза на 4-ти февруари

Ричард Клайдерман, един от най-успешните пианисти в глобален мащаб, никога не  е мечтал да бъде звезда. Въпреки това той има продадени повече копия на записите си (над 85 милиона) от имена като Боб Дилан, Лейди Гага, Адел, Джей-Зи и Колдплей. Днес отличителните му пиано интерпретации на известни произведения от всички ери и жанрове се слушат във всяка една точка на света. Независимо дали сте узнали или не, неговата музика се е превърнала в саундтрака на живота ви.

Тази година Ричард Клайдерман ще отпразнува 60-ти рожден ден със своя първи албум от десетилетие насам – Romantique. Новият запис ще включва някои от най-големите хитове на таланта, ремастерирани или изсвирени наново.

Чудите се каква е тайната зад успеха на симпатичния русоляв музикант?! От дете той чете нотите по-добре от родния си френски. На 12 годишна възраст печели място в Парижката консерватория и завършва първи по успех. Освен че започва кариера като класически пианист, той става и студиен музикант, за да издържа своя болен баща и младото си семейство.

Така, докато един ден през 1977-ма не получава обаждане от френския музикален продуцент Оливие Тоуссен с предложение за запис на творба, композирана за раждането на Аделин – дъщерята на продуцента Пол Де Санвил. Ето как е създаден абсолютният шедьовър „Ballade Pour Adeline”, който само за няколко години става една от най-познатите тържествени мелодии.

До днес албумите на иначе стеснителния французин са сертифицирани с 267 златни и 70 платиненти статуса. Противно на факта, че Ричард Клайдерман страни от светския живот и блясъка на славата, през последните 35 години той е една от най-разпознаваемите личности, а билетите за концертите му се продават броени минути след анонсирането на датите.

С какво ще ни изненада в новия си албум Ричард Клайдерман, ще разберем на 4-ти февруари, когато Romantique излезе на музикалния пазар и в iTunes България.

Richard Clayderman – Romantique

1. „Adagio from Spartacus”
2. „Les Misérables Medley”
3. „Ballade Pour Adeline”
4. „The Flower Duet”
5. „West Side Story Medley”
6. „Someone Like You”
7. „Montague & Capulets”
8. „Schindler’s List”
9. „Hallelujah”
10. „Le Onde”
11. „O Mio Babbino Caro”
12. „You Raise Me Up”
13. „Nessun Dorma”

Бонус тракове за луксозно дигитално издание:

14. „Home”
15. „Lara’s Theme”
16. „My Valentine”

 

Сподели в: