Новият албум на Остава“ излиза през април“

Днес, в предаването Interactive, телевизия ММ премиерно ще бъде излъчено супер новото видео на Остава. Клипът към Baby, втори сингъл от предстоящия нов албум на рокенрол звездите, е режисиран от Васил Стефанов. Място на снимките беше чисто бялата и празна столична галерия Райко Алексиев. Всъщност, един експонат беше в залата и съответно е запечатан и на лентата. Негов автор е известният Правдолюб Иванов, а какво представлява ли? Ами, хм, един голям черен…мозък.

Другите герои в клипа са самите Свилен, Жоро, Дани и останалите момчета, включително най-новото попълнение в бандата – Александър Марбург. Видеото е супер изчистено, свежарско и в същото време класически групарско. А в групарските клипове, по традиция, има и поне едно готино бейби. В случая – червенокосата  Гергана, второкурсничка от НАТФИЗ, от класа на проф. Здравко Митков.

Новият албум на Остава ще се казва Rock ‘N Roll Song Designers?. Продукцията ще бъде издадена от Вирджиния Рекърдс съвсем скоро, през април.

След успешния „Sex In The Morning”, сега и „Baby” показва какъв ще бъде звука в новия албум – с модерно инди рок звучене, иронично-любовно, свежо и забавно. „Албумът ни ще бъде изчистен, с много свободни пространства, по-сурови рок и пънк рифове, динамичен и с характерния ни вокален стил,” разкриха музикантите.

„Baby” е първото от парчетата, по които Остава работиха лятото в Турция. В същото студио, в което записват и бг рокаджиите, е записвано и парчето на Сертаб Еренер, победителката от Евровизия 2003. Момчетата от групата разказаха, че в супер колоритния мегаполис Истанбул, освен че се случват много важни неща в музиката, са и много гостоприемни.

Барабаните и китарите на целия албум са записани на живо там след три дни денонощна работа. Вокали, аранжименти, смесване и мастеринг се завършват в момента в студио Sound Design, Пловдив. Записите се осъществяват с подкрепата на книжарници Книгомания.

За приятелите на групата срещите са ясни:
15 март – „Backstage”, София
28 март – Петното, Пловдив

както и на  www.myspace.com/ostava
www.ostava.com & www.ostava.mp3.bg

Снимка: Ивайло Иванов – ИВУ

Сподели в: