Новият албум на Васко Василев с премиера на Freemix tour

На 28 ноември 2007 от Драматичния театър на Старопрестолната столица стартира първото турне на Васко Василев в България, носещо името FREEMIX TOUR. Българската публика ще бъде първата, която ще чуе на живо най-новата продукция от виртуозния музикант, представена в едноименния албум FREE.

За самия албум Васко споделя „Free е като синоним на “избор” – всеки се чувства свободен да избере своята музика, да намери своята мелодия в албума. Така, както аз имах свобода в подбора на репертоара и аранжиментите на парчетата”. Четири месеца са отнели на Васко и компания да запишат невероятния микс от български фолклор, испанско фламенко и аржентинско танго, под  работното заглавие World Classic. За създаването на уникалната комбинация от класически пиеси и уълрд музика той кани едни от най-големите имена на световната музикална сцена – Майкъл Мартин /кийборд/, Фъргъс Жеранд /барабани/, Жилберто Перейра /бандонеон/, Антон Холоденко /електрически бас/ и добре познатия на българските меломани китарист на ЧАМБАО – Тони Кантеро. Пианото във FREE е дело на Памела Никълсън.

Изключително натоварената програма на всеки един от артистите прави невъзможно тяхното физическо събиране на едно място по едно и също време. Затова в по-голямата си част албумът е записан интерактивно. Всеки един от музикантите е работил и записвал своите партии,  в различни звукозаписни студиа, и е изпращал сесията със записа си в студиото на Васко Василев в Лондон.

FREEMIX TOUR започва от Велико Търново. На 30 ноември турнето продължава с концерт в зала „Яворов” – Благоевград. Следват концерти в Пловдив на 1 декември и София на 2 декември. Билети за концертите могат да бъдат закупени на касите на залите в съответните градове, в Билетен център НДК и on-line на www.eventim.bg и www.ticketstream.bg.  Цените на билетите за концерта в София са 30, 40 и 80 лева, а в останалите градове 10 и 15 лева.
 

Сподели в: