Новият албум на бившия вокалист на Magnum – Bob Catley, Immortal излиза скоро

През последните 30 години Боб Катли се утвърди като един от топ рок-вокалистите във Великобритания в качеството си на фронтмен на Magnum и напоследък със соловата си кариера.

През 1998 Боб започна да работи с Gary Hughes от групата TEN, който е автор на всичките песни за неговите първи три солови албума: "The Tower", "Legends" и "Middle Earth". Те не само са високо оценени от критиката, но и постигат търговски успех. Боб Катли се появява самостоятелно на сцената на фестивала The GODS през 1998, където изпълнява парчета от "The Tower", както от класиката на Magnum. Досега той е изнесъл над 100 концерта във Великобритания, Германия, Испания, Бенелюкс и Италия. Същевременно продължава да е член на HARD RAIN и  напоследък отново се изявява като фронтмен на реформиралите се Magnum.

Песните за четвъртия солов албум на Катли са написани от дългогодишния му партньор и пианист Paul Hodson. Стилът на парчетата на Пол, пасва много добре на гласа на Боб и го насочва към публика, по-ориентирана към метъла. Самият той споделя "When Empires Burn" е моят хеви-метъл албум. Аз винаги съм искал да правя подобни неща”.

В „Spirit Of Man” Катли изпълнява песни на Vince O`Regan и двама други британски композитори Dave Thompson и Paul Uttley. Отново музиката е по-твърда от тази на Magnum и по-близка до това, което правиха Rainbow и Dio в края на 70-те.

Новият, шести по ред солов проект на Боб отново носи промени, тъй като композициите са поверени на китарния виртуоз Magnus Karlsson (Starbreaker, Primal Fear, Allen / Lande).  Той изпраща демо записите на продуцента Dennis Ward, който поема реализацията им с музиканти като Dirk Bruinenberg (Elegy) на барабаните и Uwe Reitenauer, втора китара. Изненадващо  Magnus Karlsson този път свири само на пиано, а соло китарата му блести само в парчето “End of the World”. В края на януари т.г. Боб заминава за Германия за да запише вокалните партии и в крайна сметка “Immortal” се оказва най-силният проект на вокалиста на Magnum. Звученето отново е тежко, но успява да обедини епичната атмосфера на творчеството на Magnum и неговите първи солови албуми.

Траклист: Dreamers Unite; We Are Immortal; End Of The World; Open Your Eyes;  The Searcher; One More Night; Light Up My Way; You Are My Star; War In Heaven; Win The Throne; Haunted; Heat Of Passion.

* * *

Остават броени дни до концерта на Джуно Реактор в София
Елица Тодорова и Стоян Янкулов представиха песента си "Космос"

Сподели в: