Новият албум на Бени Бенаси – първи дигитален проект у нас

На 16 юни 2008 г. “Ка мюзик плюс” и “mp3.bg” ще направят поредната голяма крачка в развитието на българския музикален бизнес. За първи път у нас ще бъде издаден албум на чуждестранен изпълнител, който ще бъде достъпен единствено в дигитален формат.

Това е чисто новият проект на носителя на “Грами” Бени Бенаси, озаглавен Rock’n’Rave. Албумът няма да бъде издаван у нас на физически носител (CD), а ще може да бъде купен единствено като легален даунлоуд чрез музикалния уебсайт и магазин “mp3.bg”. Проектът на италианския диджей ще бъде достъпен на уникално ниската цена от 9.60 лева. Освен това, всеки, закупил си албума, ще получи и бонус от 5 от най-големите ремикси на Бени Бенаси, в които геният му зад пулта се сблъсква с парчета на изпълнители от ранга на Иги Поп и Public Enemy. Според правилата на mp3.bg всеки ще има възможност да преслуша песните в албума, преди да реши дали да си го купи.

Подобна практика е широко използвана в целия свят. Много групи и изпълнители използват онлайн магазините, за да продават музиката си, а все повече имена пък издават албумите си само в дигитален формат. Това е голяма крачка в модернизирането на бизнеса и у нас, следвайки утвърден в световен мащаб модел.

“От няколко месеца обмисляме възможността да издадем първия дигитален албум на чужд изпълнител у нас”, коментира управителят на “Ка Мюзик Плюс” Вълчо Калудов. “Това е прецедент, нещо съвсем ново за музикалния пазар у нас. Именно затова се спряхме и на новия албум на Бени Бенаси – той е сред големите новатори в съвременната електронна музика, през февруари спечели “Грами” за най-добър ремикс, а проектът му Rock’n’Rave е едно от най-очакваните заглавия на сцената за годината. Освен това албумът е двоен и е страшно добър”.

Бени Бенаси е най-известният италиански диджей  и е сред топ 10 в световен мащаб. Нашумя през 2003 г., когато спечели награди за “откритие на годината” едновременно във Франция, Италия и Холандия. Първият му сингъл Satisfaction бе избран за номер едно на годината в Англия от престижното списание “DJ Mag” и оглави годишния чарт на най-слушаните изпълнения в интернет радиото на Ministry Of  Sound. В последните години той разтърси световните клубове, направи умопомрачителни ремикси на изпълнители като Public Enemy, Faithless, Iggy Pop, Goldfrapp, Moby, David Guetta и мн. други, засне едни от най-шокиращите видеоклипове и създаде свой собствен отличителен стил в съвременната музика. Албумът Rock’n’Rave е втори самостоятелен за него.

 

Сподели в: