Нова премиера в Театър 199

Алеята на славата пред Театър 199 "Валентин Стойчев" ще бъде продължена с още 3 отливки във връзка със следващата премиера на театъра  – "4000 МИЛИ" от Ейми Херцог. Постановка – Владимир Люцканов, сценография – Марина Янева, с участието на: Меглена Караламбова, Николай Желев, Катерина Стоянова и Елена Иванова.

На 19-ти април от 14,00 часа в пространството пред "театъра на стъпките", своите отпечатъци ще положат актьорите ЙОАНА БУКОВСКА, РАДЕНА ВЪЛКАНОВА и ГЕОРГИ СПАСОВ. Паната ще бъдат монтирани и открити на 5-ти май, когато ще се състои и премиерата на "4000 МИЛИ" от Ейми Херцог. Пиесата на младата американска звезда ѝ носи наградата "Оуби" за драматургия и номинация за "Пулицър". Нейната драматургия се поставя за първи път в България. Преводът на текста на български език е на Искра Ангелова.

Художественото оформление и изработката на паната отново се осъществява от инж. Симеон Симеонов – един от създателите на Алеята на славата, а авторските шаржове на актьорите са на карикатуриста Ивайло Нинов.

ЙОАНА БУКОВСКА, РАДЕНА ВЪЛКАНОВА и ГЕОРГИ СПАСОВ имат множество емблематични роли на сцената на Театър 199 "Валентин Стойчев" през последните петнадесет сезона. В актуалния репертоар на най-малката ни столична сцена зрителите могат да ги видят в редица представления, като например: "Госпожица Юлия", "Симулатор за чифтосване", "Рибарят и неговата душа", "Малка пиеса за детската стая", "Приятнострашно" и др.

Заповядайте на 19-ти април /сряда/ в 14,00 часа пред Театър 199 „Валентин Стойчев”.

Сподели в: