Нова комедия в Студио 5

Силвия Станоева и Божидар Попчев ще ни зарадват с театрална премиера на 12 април.

Актрисата от хитовия сериал "Откраднат живот" по Нова телевизия Силвия Станоева и звездата от спектакъла "Ритъм" Божидар Попчев са герои в нова театрална комедия от Алън Бол, чиято премиера ще бъде на 12 април /сряда/ от 18:30 часа в Студио 5.

Представлението със заглавие "Задникът на майка ти, или не мога да почувствам нищо вече", е по текстове на прочутия холивудски сценарист Алън Бол, автор на сценариите на "Американски прелести", "Истинска кръв" и "Два метра под земята ООД".

Божидар Попчев, който бе един от четиримата в култовия музикален спектакъл "Ритъм" на Андрей Баташов, за втори път работи с режисьора Веселин Димов, четири години след като направиха "Пропукване" по Ерик Богосян.

Премиерният спектакъл "Задникът на майка ти", съставен от три едноактни пиеси, е комедиен поглед към живота на съвременните млади хора в големия град сред новите технологии и непреставащите копнежи, илюзии и разминавания между жената и мъжа. Задава въпроси като докъде сме стигнали в стремежа си да пестим време, не свикнахме ли твърде много със заместителите и забравихме кои са истинските неща, и не изгубихме ли чувствителността си, в страстта постоянно да се забавляваме?

Първата от пиесите – "Задникът на майка ти", е комичен опит за психоаналитичен сеанс, разкриващ самотни компулсивни фетиш тенденции и шокиращо изместване на любовния обект. Втората – "Създадено за жена", е разказ за млада двойка, приготвяща се да излезе на парти, където скоростта на „комуникацията”, егоцентричността и обсесията по външното са в апотеоз. "Думата с Б" е предложение за брак в офис на голяма корпорация, където опредметяването на другия се е превърнало в норма, а бизнес планът – в божи закон.

Сподели в: