Нова книга от серията на Лин Шоулс и Джо Мур "Падналите ангели" – "Проектът Хадес"

За книгата:
Този, който притежава Копието на съдбата, държи бъдещето на човечеството в ръцете си.

Изковано от правнука на Адам, използвано, за да прониже тялото на разпнатия Христос, и притежавано от някои от най-могъщите мъже на света – Константин Велики, Атила, Карл Велики, Адолф Хитлер, Копието на съдбата ще бъде използвано отново. Силите на злото възнамеряват да посегнат на древната реликва, за да стартират проекта „Хадес” и да унищожат човечеството. Журналистката Котън Стоун кръстосва от Кремъл, през Ватикана, до съкровищницата на етиопската църква, съхранявала Ковчега на Завета, за да открие Копието на съдбата.

Сатаната започва да примамва все повече души да повторят греха на Адам. Той и неговата армия от паднали ангели и техните наследници – нефилими, търсят плячка и увеличават воините в своите редици. Само една споделя кръвта им, но не и тяхното проклятие. Тя единствена стои на пътя на сатаната и може да го спре. Това е Котън Стоун, наследница на единствения паднал ангел, на когото Бог е простил – Фурмиел, ангела на единадесетия час.

Времето изтича. Котън е подложена на поредното изпитание в борбата срещу Сина на зората. Нейната мисия е да спре проекта Хадес. Докато сатаната попълва редиците на своята Рубинената армия,  Индиговата армия също се подготвя за съдбоносния сблъсък, в който ще се реши съдбата на човечеството. Какво може да спре силите, носещи мрак и разруха?

За авторите:
Трудно е да си представим, че случайността може да предопредели съдбата ни. Често обаче животът ни поднася неочаквани сюрпризи. Когато изненадата е приятна, не ни остава нищо друго освен да благодарим на съдбата и да се възползваме от предоставения ни шанс.

Може ли написването на един роман да е въпрос на шанс, а литературата и случайността да вървят ръка за ръка? Може, и в съвременната американска литература има пример за това, колкото любопитен, толкова и показателен.

Една случайна среща между писателката Лин Шоулс и инженерът Джо Мур ще промени съдбите им и ще ги превърне в медийни звезди и любимци на милиони читатели по цял свят.

Началото е поставено в една топла майска вечер през 1994 г., когато приятел на Лин й се обажда, за да й каже, че е прочел статията й „Краят на кръстоносния поход”. Според него тя е страхотна и блика от идеи, по които може да се напише книга. В нея се разказва за археолога Леон Декьор, който в нощта на Бъдни вечер работи до късно на археологически разкопки в Йерусалим. Той открива древна чаша и на дъното й забелязва кафеникаво петно. По-късно анализите доказват, че петното е човешка кръв от нулева група. Според Леон много вероятно е чашата, която е открил, да е свещеният Граал. Темата определено провокира любопитство. Към нея Лин ще се върне отново, но вече в тандем с Джо Мур.

Общ приятел запознава Лин и Джо, който впоследствие се присъединява към писателската група на Лин. След дълги разговори двамата стигат до извода, че трябва да напишат заедно роман, чийто сюжет да се завърти около мистериозната история със свещения Граал.

Следват дълги месеци на упорит труд, а резултатът е романа „Конспирацията срещу свещения Граал”. Ръкописът претърпява много редакции от самите автори, за да се получи добра комбинация от силните страни и на двамата. Лиричният стил на Лин Шоулс и умението й да изгражда достоверни герои се преплитат с дръзкия израз на Джо Мур и способността му да динамизира сюжета.

„Конспирацията срещу свещения Граал” е първата книга от първоначално предвидената като трилогия серия „Падналите ангели”. Романът е преведен на 21 езика. В България изданието на „Хермес” се появи във всички класации за най-продавани книги. Второто заглавие – „Последната тайна” се радва на същия читателски интерес и одобрение на критиката.

Сега издателство „Хермес” предлага на своите читатели „Проектът Хадес”. Романът вече шества победоносно по световните класации на бестселъри и радва почитателите на трилърите загадки.

Поради огромния читателски интерес „Падналите ангели” вече има продължение. Четвъртото заглавие от поредицата с главна героиня Котън Стоун скоро ще излизе на американския книжен пазар. Издателство „Хермес” няма да пропусне да представи на българските читатели поредната книга на Лин Шоулс и Джо Мур, която критиците предварително обявяват за безспорен хит.

Премиера: 6 октомври 2008 г.
Корична цена: 12 лв.
Издава: ИК "Хермес"

* * *

От същите автори:
Конспирацията срещу свещения Граал

Сподели в: