Нова книга от Нора Робъртс – "Създадени в смъртта"

За книгата:
Историята в поредния бестселър на Нора Робъртс се развива в Ню Йорк, където лейтенант Ив Далас е тръгнала по петите на сериен убиец, появил се отново след деветгодишно затишие.

Тялото на млада брюнетка е открито в парка Ист Ривър сред артистично оформена сцена на престъпление. Преди да настъпи смъртта, жертвата е била подложена на дълги и мъчителни изтезания. Ив веднага си спомня за подобен случай отпреди девет години. Тогава градът става арена на серия убийства. За петнайсет дни са намерени труповете на четири млади и привлекателни жени. Запазената марка на убиеца е да поставя сребърни пръстени на пръстите на жертвите си, поради което пресата му слага прозвището Младоженеца.

Когато се оказва, че последната жертва е била служителка на съпруга на Ив, тя го моли да окаже пълно съдействие за разрешаването на случая. С напредване на разследването лейтенант Далас и екипа й започват да подозират, че изобретателният психопат има личен мотив за нападенията. Жертвата е изкъпана със скъпи козметични продукти, закупени от бутиков магазин на Рурк, и е поставена върху чаршаф, произведен в една от неговите фабрики.

След повторната поява на Младоженеца Ив е твърдо решена този път да залови жестокия убиец. Запозната с методите му, тя е сигурна, че той вече изтезава следващата си жертва, прилагайки чудовищните си техники. Последните минути от живота на тази непозната жена изтичат. Само лейтенант Далас може да предотврати поредното убийство. Но тя не знае, че убиецът този път има друга цел – да превърне Ив в своя жертва.

Няколко факта за авторката:

  • Общият тираж на книгите й надхвърля 280 милиона екземпляра.
  • 23 книги на Нора Робъртс се продават всяка минута през последните 23 години.
  • Ако наредите една до друга по дължина всички книги на Нора, те ще прекосят Щатите от Ню Йорк до Лос Анджелис 11 пъти. След появата на първия й бестселър през 1991 г. книгите й са прекарали общо 632 седмици в класацията на Ню Йорк Таймс – това се равнява на над 12 години бестселъри всяка седмица.
  • Взети заедно, книгите на Нора Робъртс са прекарали 90 седмици на първо място в класацията за бестселъри на Ню Йорк Таймс!
  • 36 са дебютирали на първо място.
  • Неколкократно е имала едновременно 4 книги в класацията на Ню Йорк Таймс.

Премиера: 28 юли 2008 г.
Корична цена: 10 лв.

* * *

Други книги от същата авторка:
Родени в смъртта
Невинни в смъртта
Кръстът на Мориган

Сподели в: