Нова книга на Дъглас Кенеди – "Изкушение"

За книгата:
Дейвид Армитидж е борещ се с живота на особено успешен писател, който от тринайсет години работи в книжарница. Жена му се опитва да пробие като актриса и двамата се местят в Холивуд, подгонили големия късмет, за да открият, че трябва да се бъхтят от сутрин до вечер само за да си платят сметките – той като продавач, тя също като продавачка, но в телевизионен канал. Тогава им се ражда бебе и проблемите истински набъбват. Дейвид обаче упорито пише пиески и сценарии и дори успява да си намери агент, който вярва в него – наистина късмет в света на Холивуд. И тогава идва бленуваното телефонно обаждане – едно студио е проявило интерес към негов сценарий.

Следва мечтаният успех, съпроводен от още по-големи пари, и Дейвид напуска семейството си, за да заживее с разкошната си любовница. Изкушенията, на които не устоява, растат лавинообразно и изведнъж всичко тръгва по нанадолнището. Късметът ли му изневерява или се случва нещо наистина зловещо?

Дъглас Кенеди притежава завидното писателско умение да въвлече читателя в повествованието, да го направи част от разказа, да го накара да се отъждестви с някой от героите и да участва в приключението до последната буква. Да се каже за книгата, че те държи със затаен дъх от начало до край, е изтъркано клише, но "Изкушение" действително поддържа напрежението по този начин и – да използваме друго клише – е една много добре разказана история.

За автора
:
Дъглас Кенеди е роден през 1955 г. в Ню Йорк. Следва в Дъблин, Ирландия, където след дипломирането си основава театрална трупа, а по-късно е поканен за ръководител на един от най-престижните ирландски театри – "Аби". Тогава именно започва да пише, а на 28-годишна възраст се отдава изключително само на писателска дейност. През 1980-те години романът "Голямата картина" му осигурява постоянно място сред най-продаваните автори на планетата. Книгите на Дъглас Кенеди са преведени на 16 езика, а през 2006 година той получава най-високото литературно отличие на Франция – става кавалер на ордена за литература и изкуство. Днес живее в Лондон с жена си и двете си деца.

Корична цена: 14 лв.
Страници: 236
Издава: ИК Колибри

* * *

Вижте още:
"8 секунди от смъртта" е дебютният роман на журналиста Павел Гоневски
Премиерата на книгата "Богът на дребните неща" е на 18 февруари

Сподели в: