Нова детска онлайн игра за екология с награди

Играй, научи повече за екологията и спечели награди!

Лятната ваканция означава игри, игри и пак игри. А какво ще кажете, ако игрите са с образователна насоченост? Новата детска онлайн игра на ЕКОПАК България се нарича "Клуб Екогерой". Нейният прощъпалник беше в петък, на 5 юни – съвсем тематично, защото на този ден празнувахме Деня на околната среда и ще продължи до 15 юли.

Тя е продължение на кампанията „Стани ЕКОГЕРОЙ“, която  успешно се проведе вече в 10 общини и след ваканцията ще продължи в другите общини, обслужвани от ЕКОПАК

"Клуб Екогерой" е Интернет базирана игра, която се състои от въпроси, свързани с опазване на природата и околната среда. Играта ще има няколко сезона. Първата тема „Лято 2015“ е е изцяло в тон със сезона – въпросите ѝ са свързани с водата като безценен природен ресурс, мястото ѝ в живота на всеки един от нас и на планетата и нейното разумно използване.

Младите природолюбители да се приготвят за награди: 1 таблет, 10 книги и 10 тениски.

В „Лято 2015“ може да участва всеки „екогерой“, който има клубна карта от предишни издания на играта. Карта в електронен формат може да се извади от нейния сайт – www.ecopack.bg/game/ecohero

И в извънредните тематични игри, като „Лято 2015“, и в редовните издания на играта младите „екогерои“ научават интересни факти по конкретни теми – вода, почва, въздух, гори, застрашени животни, как да се грижиожм за природата и да я опазваме. На https://www.facebook.com/clubEcohero всеки може да изпрати свой въпрос, свързан с околната среда и да получи специален подарък.

Усхех!

Сподели в: